Laikinai uždaromi du populiarūs pažintiniai takai

  • Teksto dydis:

Laikinai uždaromi du pažintiniai takai – Kauno rajone esantis Kadagių slėnio takas ir Jurkiškio upelio pažintinis takas Molėtų rajone.

Anot Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) pranešimo, Arlaviškių botaninio draustinio (Kadagių slėnio) pažintinis takas lankytojų nebeįleis nuo birželio 7 dienos.

Dėl tako avarinės būklės lankytis jame tapo nesaugu, teigia Kauno marių regioninio parko direkcija.

Kadagių slėnis – išskirtinis Arlaviškių botaninio draustinio akcentas. Tai viena žinomiausių ir lankomiausių vietų Kauno marių regioniniame parke. Čia 2010 metais įrengtas lentinis takas, pritaikytas neįgaliesiems, kasmet sulaukdavo tūkstančių lankytojų.

2016 metais šis pažintinis takas buvo išrinktas gražiausiu Lietuvoje. Draustinis yra išskirtas ir kaip svarbaus Europos mastu saugomo ekologinio tinklo „Natura 2000“ teritorija. Vietovė pasižymi ne tik išskirtiniu kraštovaizdžiu, bet ir retų augalų buveinėmis.

Dėl liūčių padarytų nuostolių laikinai uždaromas ir Jurkiškio upelio pažintinis takas Asvejos regioniniame parke. Po kelias dienas trukusių smarkių liūčių susidarė nuošliauža ir dalis laiptų tapo nesaugūs.

VSTT teigia, kad ieškoma galimybių remontuoti šiuos takus ir vėl naujai pritaikyti lankymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių