Pereiti į pagrindinį turinį

Laisvės alėjoje jau stovi nauji suoliukai

2016-11-18 15:50

Rekonstruojama Laisvės alėjos dalis sparčiai gražėja. Kauniečiai pastebi, kad jau atvežti ir naujieji suoliukai, tačiau sėdėti ant jų dar negalima.

Laisvės alėja

Alėjos atkarpoje nuo A.Mickevičiaus gatvės iki Šv.Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios jau paklota apie 75 proc. naujosios granito dangos. Bendrovės "Autokausta" atstovai teigė, kad viskas vyksta pagal planą.

"Alėjoje darbuojasi penkios brigados. Miestą gaubianti dargana netrukdo, blogiau, kai būna minusinė temperatūra. Iki Kalėdų tikrai užbaigsime", – žadėjo Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekto vadovas Arūnas Budreika.

Jis sakė, kad granito danga palei Laisvės alėjos pastatus jau beveik visa paklota. Dabar daugiausia darbų vyksta tarsi viduryje, tarp liepų. Čia klojamos net trijų dydžių plytelės. Jos nuo šonuose klojamos dangos išsiskiria ir forma.

Praeivių akis užkliūva už naujai atvežtų suoliukų. Dalis jų jau pastatyti.

"Suoliukai jau pradėti montuoti, tačiau jais naudotis dar negalima. Pats dar nebuvau atsisėdęs, nes viskas supakuota, bet turėtų būti gražu. Juos atidengsime, kai visi darbai bus baigti", – sakė A.Budreika.

Naujųjų suoliukų sėdimoji dalis bus medinė, metalinės – tik apatinės konstrukcijos. Kaip ir senieji Laisvės alėjos suoliukai, šie bus su atlošais. Tiesa, naujieji suoliukai mažesni, tad ant vieno suoliuko galės prisėsti mažiau praeivių.

Pats dar nebuvau atsisėdęs, nes viskas supakuota, bet turėtų būti gražu.

Nepriklausomybės aikštėje dangos klojimo darbai irgi eina į pabaigą – aplink soborą jau sudėta skaldyto akmens danga, pačioje aikštėje taip pat susipynė kelių rūšių granito raštai. Šioje vietoje suoliukai bus panašūs kaip Rotušės aikštėje – jie apgaubs medžius ir į pavėsį priims nemažai praeivių. Tiesa, kol kas čia taip pat sėdėti dar negalima, nes sumontuotos tik metalinės konstrukcijos, o medinė dalis bus uždėta vėliau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų