Pereiti į pagrindinį turinį

Mugės gėrybės – ne kiekvieno kišenei

2015-09-25 08:20

Šiandien Kaune prasidėjo Respublikinė derliaus ir amatų šventė. Tris dienas truksianti šventė užėmė pozicijas Laisvės al., Vilniaus g.(iki Birštono g.) ir Vasario 16-osios g.

Derliaus ir amatų šventė

Šiandien Kaune prasidėjo Respublikinė derliaus ir amatų šventė. Tris dienas truksianti šventė užėmė pozicijas Laisvės al., Vilniaus g.(iki Birštono g.) ir Vasario 16-osios g. 

Čia jau įsikūrė ūkininkai, smulkūs verslininkai, amatininkai, tautodailininkai, aludariai, kalviai. Mugėje pristatomi dzūkų, suvalkiečių, žemaičių, aukštaičių, kaimo turizmo, tautos paveldo kiemeliai.

Oficialus šventės atidarymas numatytas šiandien 14 val. prie Muzikinio teatro, tačiau gardėsiais nukloti prekystaliai einančius į darbą kauniečius džiugino jau nuo ankstaus ryto.

Mugėje vilioja obuoliai, kriaušės, riešutai, dideli ir maži moliūgai, medus, spanguolės, rūkyti mėsos gaminiai, žuvys ir daug kitų iš visų Lietuvos kampelių suvežtų gėrybių.

Tiesa, kai kurias kainas miestiečiai vertino kritiškai. „Šamas – 12 eurų! – net aiktelėjo garbaus amžiau kaunietė Sofija. Kilogramas baravykų kainuoja tiek pat.

Tačiau kitoms rudens gėrybėms užteks ir plonesnės piniginės – obuolių mugėje galima rasti po 0,80 euro už kilogramą, kriaušių – 1,50 euro. 

„Kiekvienais metais tas pats“, – bambėjo šunelį Laisvės al. vesdamas vyras. „Prekybos centruose kasdien tas pats, tačiau einate ir perkate“, – jam atkirto veltinius ir rankomis megztas kojines dėliojanti prekybininkė. 

„Tie, kurie ateina tik dairytis, nuolat bamba, kad kiekvienais metais tos pačios prekės. Bet juk kojinės susinešioja, šlepetės išdyla. Ateina tokie pirkėjai, kurie aiškina, kad vieną ar kitą daiktą nusižiūrėjo mugėje praėjusiais metais, tačiau neturėjo pakankamai pinigų, todėl ieško dabar“, – su kritika nesutiko medumi iš Raseinių prekiaujanti ponia Regina. 

Ji mielai vaišino smalsuolius medumi ir kantriai aiškino, kad gamindama medų su uogomis pirmiausia specialia technologija iš uogų pašalina drėgmę. Esą taip uogos nepraranda jose esančių vitaminų ir puikiai dera su medumi.

Mugėje gausybė įvairių žolelių mišinių, tinkamų prasidedančiam peršalimo ligų sezonui. Kadangi šiuo metu tinkamas laikas kai kuriems sodinukams, jų pasirinkimas mugėje taip pat platus. 

Derliaus ir amatų šventėje, kaip ir kasmet, galima ne tik apsipirkti. Šventės dalyvius linksmins liaudiškos muzikos kapelos, šokių kolektyvai, svečiai bus vaišinami lietuviškais patiekalais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų