Prie Laisvės alėjos fontano pluša darbininkai: taisomas brokas

Savaitgalį kauniečių ir miesto svečių žvilgsnius dėl nukritusių vieno krašto dalį dengusių plytelių traukęs Laisvės alėjos fontanas vėl aptvertas metaline statybine tvora. Baigiantis savaitei prie jo knibžda  bendrovės „Autokausta“ darbininkai, taisomas neseniai po rekonstrukcijos pradėjusio veikti fontano brokas.

Sekmadienį portalas kauno.diena.lt apie pastarąją problemą informavo bendrovę „Kauno švara“. Atstovai pažadėjo nuvykti į įvykio vietą ir užfiksuoti vaizdus bei žinią perduoti Kauno miesto savivaldybei.

Kaip žurnalistams teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, trečiadienį surengtame susirinkime, kuriame buvo aptartas Laisvės alėjos fontano spragų klausimas, remiantis visų dalyvių ir eksperto išvada, vieną minėto objekto krašto dalį dengusios plytelės nukrito dėl to, kad plytelių siūlės buvo užpildytos per standžia glaisto mase.

Skaitytojo nuotr.

Kol kas neaišku, kiek rangovui – bendrovei „Autokausta“ kainuos tik gegužės pradžioje po rekonstrukcijos pradėjusio veikti fontano broko taisymas. Tiksli suma esą paaiškės artimiausiu metu ir bus pateikta inžinieriui. „Rangovas yra įpareigotas sutvarkyti fontano kraštą, darbai jau vykdomi“, – sakė A. Pakalniškis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Primename, kad nukritusios ir suskilusios vieno Laisvės alėjos fontano krašto dalį dengusios masyvios plytelės kauniečių dėmesį patraukė praėjusį šeštadienį.

Kaip jau minėta, sekmadienio rytą portalo kauno.diena.lt žurnalistai apie įvykį pranešė bendrovei „Kauno švara“. Iki tol atstovai teigė nieko nežinoję. Teirautasi ir pareigūnų, tačiau šie taip pat tvirtino, kad apie tai, jog kas nors objektą galėjo apgadinti piktavališkai, informacijos nebuvo gauta.

Skaitytojo nuotr.

Interaktyvus ir spalvotas

Po pusantrų metų trukusios rekonstrukcijos Laisvės alėjos fontanas pradėjo veikti 2020 metų gegužės 7 dieną. Atnaujintas ilgiausios pėsčiųjų gatvės akcentas ne tik šoko, grojo, stebino šviesų, muzikos bei vandens srovių šou.

Jame įmontuota unikali, Lietuvoje dar nenaudota dūmų technologija, kuri išskirtiniu efektu papildo kauniečių pasirinktas dainas. Ji skirta ne tik įspūdžiui sukurti – karštomis vasaros dienomis ši migla gaiviai vėsino praeivius.

Evaldo Šemioto nuotr. /  Redakcijos montažas

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A. Pakalniškis anksčiau užsiminė, kad 2018 metais buvo ruoštasi tik kosmetiniam remontui, tačiau pradėjus darbus tapo aišku, jog laikančios konstrukcijos gyvena savo paskutines dienas. Tuomet buvo nuspręsta atlikti kapitalinį remontą. Išardyta ir sutvirtinta visa po juo esanti techninė patalpa. Laisvės alėjos fontanas šią vaizdingą Kauno erdvę puošė nuo 1982-ųjų.

Fontanas rekonstruotas išlaikant senąją architektūrą bei jam būdingus dekoratyvinius elementus, bet atnaujinant apdailą ir sumontuojant naują automatizuotą technologinę įrangą. Senieji „burbulai“ buvo pagaminti naujai. Jie toliau nostalgiškai puošia fontaną. Įrengtas naujas LED apšvietimas – trys dešimtys specialių įvairiaspalvių nerūdijančio plieno šviestuvų. Šviesos automatiškai įsijungia temstant arba užsakius muzikinį kūrinį.

Aplink sumontuota garso sistema. Interaktyvus fontanas priima trumpąsias SMS žinutes ir groja muzikinius kūrinius pagal lankytojų pageidavimus. Tačiau daugiausia laiko jis veikia įprastu klasikiniu režimu, o kiekvienos valandos pradžioje džiugina  muzikos, šviesų ir vandens pasirodymais.

Naujieji purkštukai gali pakelti vandens „stulpą“ net į 9 metrų aukštį ir geba skirtingais režimais „karpyti“ srovę iki 12 kartų per sekundę. Jei visi fontano siurbliai veiktų pilnu pajėgumu, per valandą jie išpurkštų daugiau kaip 600 m³ vandens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B. B. d.

B. B. d.  portretas
ŠYKNARANKIAI, súdarankiai.... Tokiems alga atimt kad dyrba ant snargliu ... Chujova ymone kad sudarankius laiko

Tai pinigų švaistymas

Tai pinigų švaistymas portretas
Po rimtos žiemos bus dar daug kas taisoma ,kai dirbama eksperimentuojant ,nežinant tikros plytelių paskirties,bei kokybės .

statybu gidas

statybu gidas portretas
AUTO KAUSTOS darbai,greit jie ir stadiona statys,ziuresim ka ten pridirbs
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių