Laisvės alėjos pradžios rekonstrukcijos teks palaukti

Dalis Laisvės alėjos vis dar dvelkia sovietmečiu, mat atkarpoje nuo Soboro iki Trakų gatvės sankryžos niekaip nesulaukia rekonstrukcijos. Dabar žadama šios vietos atnaujinimo darbus pradėti rudenį.

Viešojoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, kad dar šią vasarą darbininkai įžengs į Laisvės alėjos pradžią ir esą prasidės renovacijos darbai. Tačiau kol kas jokių statybininkų nematyti. „Kauno diena“ pasidomėjo, kada žadama pradėti nedidelės atkarpos renovaciją ir kiek laiko darbai truks.

„Darbai prasidės metų pabaigoje. Planuojame, kad jie truks iki kitų metų pabaigos“, – nurodė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Sulūžę: atgyvenę suoliukai nebekviečia prisėsti. / Regimanto Zakšensko nuotr.

Laisvės alėjos atkarpa nuo Nepriklausomybės aikštės iki Senamiesčio per kelis etapus jau renovuota, čia paklota kelių rūšių granito danga, pakeisti suoliukai, atnaujintas apšvietimas. Likusi nerenovuota dalis yra kiek kitokia.

Čia jau yra reali gatvė, mažiau vietos pėstiesiems, pačią Laisvės alėją dar į kelias dalis perskiria ir Vytauto prospektas. Kadangi čia automobilių srautas didesnis, pasiteiravome, ar rekonstrukcija bus atliekama išlaikant tokią pat stilistiką, kaip ir jau sutvarkytoje pėsčiųjų zonoje. Miesto specialistai aiškino, kad granitas bus klojamas ir važiuojamojoje dalyje, kurioje dabar yra asfaltas, ir pėsčiųjų zonose. Ir šaligatviai, ir ėjimo takas per vidurį taip pat suprojektuoti iš granitinės dangos“, – apie tai, kad Laisvės alėjos pradžia stilistiškai bus panaši į likusią dalį, sakė A. Pakalniškis.

Danga: numatyta, kad išsiklaipiusias plyteles ir asfaltą pakeis granito danga. / Regimanto Zakšensko nuotr.

Projekto metu numatyta ne tik pakeisti požemines komunikacijas, pakloti granito dangą, tačiau atnaujinti ir apšvietimą, įrengti mažosios architektūros elementus.

„Šiuo metu paskelbtas viešųjų pirkimų konkursas. Kai bus nustatytas rangovas, bus aiški ir rangos kaina“, – tai, kad dar neaišku, kas dirbs ir kada tiksliai pradės renovacijos darbus, komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Dirbant tokiu metu LENGVIAUSIA PSIIMTI DIDŽIAUSIUS ''ATKATUS'' .

žinoma

žinoma portretas
geriausia visus darbus vykdyti žiemą, ant išąlusios žemės. Atšilus trinkelės linksmai kilnosis.

Žaliakalniečiui

Žaliakalniečiui portretas
Krabas savo karvei jau paminklą pastatė, nulinkusiam falui obeliską jau suprojektavo, o savo ožiui/asilui (gal šiliauskui ?) taip pat statys ?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių