Pereiti į pagrindinį turinį

Laisvės alėjos rekonstrukcija: atskleistos svarbios detalės

2016-05-12 13:14

Kauno valdininkai skelbia svarbias žinias dėl pirmojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo. Po ilgų paieškų jau rasta nauja granito danga bei vardijamos darbų pabaigos datos.

Laisvės alėjos rekonstrukcija

Užsakytas granitas

Prasidėjus Laisvės alėjos pirmojo etapo rekonstrukcijai, didžiausias tikslas buvo surasti kokybišką grindinį, kuris būtų pritaikytas mūsų orams bei būtų tvirtas. Miesto meras Visvaldas Matijošaitis yra skelbęs, kad teko plėsti paieškos lauką net iki Kinijos, nes artimesnės įmonės siūlydavo arba netinkamas medžiagas, arba jos buvo labai brangios.

Valdininkai teigia, jog būtent grindinys yra brangiausias Laisvės alėjos akcentas.

„Granitą jau suradome. Rangovai pranešė, kad jis jau užsakytas. Tikimės, kad liepos mėnesį prasidės klojimo darbai. Planuojame, kad baigsime iki lapkričio“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbus atlieka „Autokausta“.

Kaip atrodys?

Laisvės alėjos rekonstrukcijos pirmasis etapas vykdomas nuo A. Mickevičiaus gatvės iki Nepriklausomybės aikštės. A. Pakalniškis patikino, kad iki lapkričio nauju grindiniu jau bus išklota ir pati aikštė.

Naujasis grindinys bus skirtingų spalvų ir sudarytas iš dviejų granitinių uolienų – diabazo ir migmatito. Pirmasis – tamsus, o kitas – šviesesnis, pilšvas.

„Manau, kad danga atrodys gana solidžiai. Išpjovimo raštas taip pat netradicinis, toks stačiakampis, truputį įstrižas. Manau, kad pati danga bus kokybiška ir tarnaus ilgus metus“, – tikino A. Pakalniškis.

Specialistas pridūrė, kad dviračių takas taip pat bus kito atspalvio. Jį numatyta įrengti lyginių namų numerių pusėje, priešingoje, nei yra dabar.

Kas jau atlikta

Šiuo metu dar klojami lietaus nuotekų latakai. Kai kur remontuojamos įvažos. A. Pakalniškis sakė, kad vietomis dar reikia iki galo išplaniruoti pagrindą tam, kad ant jo būtų galima kloti naująjį granitą.

Rekonstruojamoje dalyje jau pastatyti ir apšvietimo stulpai.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo teigimu, suklojus grindinį, beliks pastatyti naujus suoliukus, sutvarkyti gėlynus ir pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas bus baigtas.

Daugiau apie Laisvės alėjos rekonstrukciją skaitykite penktadienio, gegužės 13 d., dienraščio „Kauno diena“ numeryje. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų