Pereiti į pagrindinį turinį

L.Stankūnaitė atmeta kaltinimus, kitą savaitę liudys L.Bloznelytė

2012-09-13 18:36
L.Stankūnaitė atmeta kaltinimus, kitą savaitę liudys L.Bloznelytė
L.Stankūnaitė atmeta kaltinimus, kitą savaitę liudys L.Bloznelytė / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Pildoma: Ketvirtadienį Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas toliau nagrinėja mažametės mergaitės tvirkinimu kaltinamo Andriaus Ūso bylą.

Dalis apklausos – už uždarų durų

Daugiau kaip valandą Laimutė Stankūnaitė buvo apklausiama atvirame posėdyje, po to keliolika minučių už uždarų durų.

„Turiu intymaus pobūdžio klausimų, taip pat daug klausimų apie mažametį vaiką, jie taip pat negali būti viešai išgirsti ir atsakyti, todėl prašau dalinio uždaro posėdžio“, – delfi.lt cituoja prokurorą Egidijų Motiejūną.

L.Stankūnaitė prašė pagarsinti jos ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, bet teismas nesutiko – teisėjas Audrius Cininas nurodė, kad privalo ją išklausyti betarpiškai.

Per atvirą apklausos dalį L.Stankūnaitė daugiausia pasakojo apie savo santykius su A.Ūsu, kuris jai padėjęs teismuose kovoti dėl bendravimo su dukra.

Kaltinimus vadina nesąmone

L.Stankūnaitė sakė, kad su A.Ūsu pirmą kartą susitiko Kauno rajono Vaiko teisių tarnyboje – esą atvykusi ji trumpai papasakojo apie savo istoriją ir bylinėjimosi procesą su D.Kedžiu. „Jis dirbo tuo metu Kauno rajono savivaldybės administracijos patalpose“, – teigė ji.

„A.Ūsas niekada su mano dukra nebuvo likęs vienas“, – pareiškė L.Stankūnaitė.

Ji taip pat sakė, kad D.Kedys vartojo narkotikus.

Moteris teigė, kad praėjus keliems mėnesiams po krikštynų, kuriose jos dukters krikštatėviu tapo A.Ūsas, D.Kedys prabilo apie mergaitės tvirkinimą.

„Lapkričio 29-ąją buvau išvažiavusi į Prahą dėl mokslų ir grįžusi gruodžio 6 d. iš karto atvažiavau į Kedžių namus. D.Kedžio mama Laimutė Kedienė man pareiškė, kad Drąsius jai pasakė, jog mergaitė pasakė jam, kad kažkas mergaitę laižo, priekabiauja, ir to pokalbio metu padarė išvadą, jog taip daro A.Ūsas. Sakiau, kad tai nesąmonė, dabar galime paklausti mergaitės. Ir tada jos paklausiau, ar dėdė A. Ūsas skriaudė, kažką darė. Ji pasakė, kad man taip liepė pasakyti tėtė“, – ketvirtadienį teisme aiškino L.Stankūnaitė.

Pasak L.Stankūnaitės, tai girdėjo kartu buvusi jos draugė. „Tuo metu telefonu taip pat buvo daromas įrašas, gaila, kad mergaitė jį ištrynė, todėl įrodymų nėra“, – tvirtino apklausiama moteris.

Ji mano, kad D.Kedys tokius kaltinimus galėjo mesti, nes buvo įžeistas jo vyriškumas, kad ji gali be jo gyventi.

Neigia artimus santykius su A.Ūsu ir gydytojos žodžius

Pasak L.Stankūnaitės, A.Ūsas jai asistavęs, tačiau tarp jų nebuvę artimesnio ryšio. L.Stankūnaitė pasakojo, kad A.Ūsas jai yra dovanojęs knygų, jos dukrai – saldainių. Moteris pasakojo taip pat dirbusi A.Ūsui priklausiusioje valymo paslaugų įmonėje, tam ji naudojo ir bendrovės automobilį.

Be to, A.Ūsas yra padengęs buto, kuriame gyveno L.Stankūnaitė, nuomos išlaidas.

L.Stankūnaitė „nukabintais nuo lubų“ vadino gydytojos Laimos Bloznelytės pareiškimus žiniasklaidai apie jos, A.Ūso, Violetos Naruševičienės ir jos dukters vizitą, kurio metu vyras esą demonstravęs pigmentines dėmes ant lyties organo.

„Tai visiškas šmeižtas ir melas“, – teismo posėdyje sakė L.Stankūnaitė.

L.Bloznelytę numatoma apklausti posėdyje kitą savaitę.

Gulėjo lovoje su motina ir dėde?

Po pertraukėlės teismas apklausia tris vaikų darželio „Šilelis“, kurį lankė D. Kedžio ir L. Stankūnaitės dukra, auklėtojas. Pirma į posėdžių salę  pakviesta Aldona Kilinskienė.

Moteris pasakojo negirdėjusi iš mergaitės kokių nors kalbų, liečiančių seksualinį gyvenimą. Į prokuroro klausimą, ar teko matyti A. Ūsą, sakė mačiusi jį vieną kartą: „Jis atvažiavo į darželį paprašyti liudyti teisme dėl mergaitės globos. Atsisakiau“.

Auklėtoja teigė, jog mergaitė pasakojo, kaip gulėjo vienoje lovoje su motina ir dėde. „Tai buvo trumpas pasakojimas, tad pasakiau, kad taip daryti nevalia. Paskui apie tai daugiau nekalbėjome“, – balsas.lt cituoja auklėtojos žodžius.

Auklėtoja Sigita Pupelienė  teigė, kad mergaitė darželį lankė iki 2009 metų. Moteris prisiminė, kai į darželį atėjęs D.Kedys klausė, kodėl leido jai matytis su motina: “Kiek kartų buvo mama? Man mergaitės nereikia, tik būtina pasodinti tą išgamą pedofilą Ūsą“. Anot liudytojos, dar kartą apsilankęs D. Kedys įsakė L.Stankūnaitės daugiau neleisti į darželį.

Kartu su juo buvo draugas iš Juodkrantės: „D.Kedys atnešė asmeninį raštą ir sakė, kad jeigu ateis motina, būtina skambinti policijai. “ Pati L.Stankūnaitė lankėsi darželyje tris kartus. „Jos bendravo grupėje, piešdavo, kažką kalbėdavo. Tai buvo trumpi bendravimai“, – cituojama darželio auklėtoja.

Į posėdžių salę iškviesta liudytoja Danguolė Norkuvienė sakė, kad mergaitė niekuo neišsiskyrė iš kitų vaikų, kai grįždavo iš pasimatymo su mama, būdavo linksma.

Į apklausą pakviesta netikėtai

Anksčiau buvo skelbta, kad į šį posėdį L.Stankūnaitė nebus kviečiama.

Paskutinį kartą šią bylą teismas ketino nagrinėti birželio 11 dieną. Tuomet planuota apklausti galbūt tvirkintos mergaitės motiną L.Stankūnaitę, tačiau dėl teisėjo A.Cinino ligos neįvyko teismo posėdis. Dar kitas posėdis neįvyko, nes jame, anot advokato, dėl iškilusių jai grėsmių nepasirodė liudyti kviesta L.Stankūnaitė.

Ji anksčiau du kartus buvo prašiusi ją apklausti nuotoliniu būdu. Teismas tokį prašymą abu kartus atmetė.

Tyrimas pradėtas pagal tėvo prašymą

Kaltinimai byloje mažamečio vaiko tvirkinimu pateikti mirusiam A.Ūsui. Kaltinamajame akte rašoma, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas 2008 metų lapkritį pagal mergaitės tėvo Drąsiaus Kedžio pareiškimą.

Dabar jau miręs kaunietis D.Kedys A.Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.

L.Stankūnaitė ikiteisminio tyrimo metu ir visą pastarąjį laiką neigė, kad buvo susijusi su galimu dukters tvirkinimu.

D.Kedžio viešų kaltinimų taip pat sulaukę Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir jo sugyventinės sesuo Violeta Naruševičienė buvo nušauti 2009 metų spalį. Prokurorai sako nustatę, kad nusikaltimus įvykdė D.Kedys.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų