„Užsiaugink draugą gėjų“ įvertino ir Lygių galimybių tarnyba: priekaištų neturi

  • Teksto dydis:

Lygių galimybių tarnyba socialiniuose tinkluose audrą sukėlusiai prekei „Užsiaugink draugą gėjų“, jos gamintojams ir pardavėjams priekaištų neturi. 

Vienas prekės nuotrauka pasidalijusių žmonių – buvęs politikas ir vidaus reikalų ministras Gintaras Furmanavičius ją taip pristatė: „Jau laikas pasirūpinti kalėdinėmis dovanėlėmis po eglute mūsų mažiesiems. Kol visi uždaryti karantine, geriausią draugą galima užsiauginti namuose.

Ant prekės pakuotės nurodomi tokie šio draugo  gėjaus privalumai: visada išklauso, mėgsta apsipirkti ir t.t.

Daugybė komentatorių šią prekę įvardijo kaip nederamą. Vienų nuomone, tai pasityčiojimas iš seksualinių mažumų, kiti atvirkščiai – įžvelgė homoseksualumo propagavimą.

„Lygių galimybių įstatymas nenumato teisės vertinti prekių ir gaminių pobūdžio ar etiškumo, – komentavo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos (LGKT) Komunikacijos skyriaus atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė.

Anot jos, šis įstatymas vis tik kalba apie pardavėjo ir gamintojo pareigas – jie turi užtikrinti, kad informacijoje apie gaminį, prekę ar paslaugą nebūtų reiškiamas pažeminimas, paniekinimas, teisių apribojimas ar privilegijų teikimas dėl lyties, rasės, amžiaus ir kitų įstatyme numatytų pagrindų. 

Draudžiama formuoti visuomenės nuostatas, kad dėl šių požymių asmuo yra pranašesnis ar menkesnis už kitą.

„Taip pat draudžiama formuoti visuomenės nuostatas, kad dėl šių požymių asmuo yra pranašesnis ar menkesnis už kitą“, – teigė LGKT atstovė.

Prekių pardavėjas, gamintojas ar paslaugų teikėjas visiems vartotojams privalo sudaryti vienodas sąlygas gauti tokius pačius gaminius, prekes ir paslaugas nepaisant vartotojų lyties, amžiaus ir kitų asmens tapatybės bruožų.

„Šių pažeidimų požymiai jūsų pateiktoje informacijoje neįžvelgtini, gyventojų skundų tarnyba negavo“, – informavo I. Švaraitė.

Kaip jau esame rašę, ši prekė nufotografuota Kauno bendrovė „Mini Kiss“ parduotuvėje.

„Tikime visuomenės blaiviu protu“, – portalui kauno.diena.lt komentavo parduotuvės atstovai.

„Pabrėžiame, kad ši prekė nėra žaislas ir ji nėra eksponuojama vaikams skirtų prekių lentynose, ar greta jų“, – papildė atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris  portretas
Ta A. Armonaite yra pyd ir narko mafijos vade daubajobe

Lauris

Lauris  portretas
Tu lezbe piskis su A. Armonaite ta pyd. Vade

Magma

Magma portretas
Tarp kitko, ar seime pederastas padejo savo sudina letena ant konstitucijos? Jei taip, tai konstitucijos isniekinimas.
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių