Pereiti į pagrindinį turinį

Maltiečiai beldžiasi į kauniečių širdis

2014-12-06 14:58

Šeštadienį Rotušės aikštėje, tuo pačiu metu, kai vyko Kalėdinio miestelio atidarymo šventė, vienoje palapinėje buvo galima paskanauti sriubos. Surinktos lėšos skirtos gyvenimo užribin patekusiems žmonėms.

Neatsitiktinai „Maltiečių sriuba" į mūsų širdis pasibeldžia artėjant Kalėdoms – atsiveriame gerumui, būname dosnesni. Jau devintą kartą rengiamos akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vienišų, senų ir sunkiai sergančių žmonių padėtį bei suteikti jiems taip reikalingą pagalbą.

„Labai svarbu, kad šalyje neliktų pamirštas nei vienas žmogus. Visiškai nesvarbu, jaunas ar senas, sveikas ar ligotas, turintis pinigų ar skurstantis – mes visi esame svarbūs ir nusipelnę oraus, šviesaus gyvenimo. Ir jeigu kažkam pasisekė mažiau, turime būti supratingi ir padėti vieni kitiems”, - ragino Prezidentas Valdas Adamkus.

“Žinojau ir ieškojau, kur Rotušės aikštėje nusipirkti Maltiečių sriubos. Paaukojau gal ir ne daug, tačiau visada palaikiau ir visada palaikysiu akcijas, kuriomis siekiama pagerinti sunkiai gyvenančių žmonių dalią”, - savo pasirinkimą paaiškino kaunietė Ona Kliaugienė.

Netoli stovėjęs būrelis žmonių sukluso. Pasišnibždėję jie taip pat nupėdino lėkštės sriubos. Jų akys spindėjo. “Kažkaip susigėdome, nes nepagalvojome. Dabar geriau jaučiamės patys”, - šyptelėjo studentas Karolis.

Per visą 2014-ųjų metų akcijos laikotarpį trumpaisiais numeriais bei tiesioginio koncerto metu iš viso jau paaukota beveik 470 tūkst. litų. Už šias lėšas savanoriai 16-oje miestų vykdo projektą „Maistas ant ratų“, kurio metu seneliams vežamas karštas maistas bei 6-iuose miestuose vykdo projektą „Priežiūra namuose“, kurio metu lanko senelius, padeda jiems susitvarkyti, aprūpina būtinais medikamentais. Šiuo metu maltiečiai visoje Lietuvoje globoja 2000 senelių, beveik 450 jų kasdien vežamas karštas maistas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų