Metų tolerancijos žmogus – Litvakų atminties sodo įkūrėjas

Sekmadienį Kaune įteiktas tolerancijos apdovanojimas – juo pagerbtas Litvakų atminties sodo įkūrėjas, visuomenininkas, kraštotyrininkas Eugenijus Bunka, skelbia Lietuvos radijas.

Apdovanotas žurnalistas ir rašytojas E. Bunka sako tęsiantis savo tėvo Jakovo Bunkos darbus. Jo vardo labdaros ir paramos fondas rengia stovyklas vaikams, susitikimus mokyklose.

Sugiharos fondas „Diplomatai už gyvybę“ Metų tolerancijos žmogų skelbia nuo 2001-ųjų.

Pasak fondo, E. Bunka apdovanojimu įvertintas už jo ilgametį vadovavimą Jakovo Bunkos fondui, pilietines, edukacines iniciatyvas, Plungės, Žemaitijos ir Lietuvos žydiškosios atminties gaivinimą ne tik savo regione, bet ir visame pasaulyje.

Kasmetinė Tolerancijos žmogaus nominacija skiriama asmeniui, savo veiksmais, viešu pavyzdžiu ar atviru žodžiu stojusiam prieš ksenofobijos bei antisemitizmo, kitaminčių, kitatikių bei kitataučių persekiojimą, pasisakiusiam prieš smurto, prievartos ir radikalizmo apraiškas visuomeniniame Lietuvos gyvenime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
"Nežinojimas ir negebėjimas sužinoti yra bene didžiausia žmonijos bėda. Ja atsikratyti naiviai bandome savo neišprusimą perkeldami į mistikos, stebuklų erdvę. O kartais tai darome tyčia, nes mistifikavimas padeda valdyti ir gauti pelno." - Tai Bunkos rašyti žodžiai. Šiandien jie skamba labai jau dviprasmiškai :)

...

... portretas
Galėjo jiems ne sodą, o getą įsteigt... kaip kad Siono išminčiai prisakė.

Su žydu bendraut, \\\\\.../////

Su žydu bendraut,  \\\\\...///// portretas
---tokygu su velniu obuoliaut.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių