Minios žmonių suplūdo į Santaką, atvyko popiežius Pranciškus

Šiandien 10 val. popiežius Pranciškus aukos šv. Mišias Santakos parke Kaune.

8.58 val. paskelbta, kad Šventasis Tėvas jau pravažiavo Žiežmarius ir artėja Kauno link.

Į susirinkusiuosius kreipėsi Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas. „Kai švenčiame mūsų tėvynės atkurtos laisvės ir nepriklausomybės jubiliejų, kai minime 25 metus, kai popiežius Jonas Paulius II aplankė mus, šiandien esame čia drauge, – kalbėjo K.Kėvalas. Ir priminė lietuvių bendrąją audienciją pas popiežių Pranciškų Vatikane, kuomet Šventasis Tėvas pasidalijo sapnavęs sapną, kuriame buvo kviečiamas atvykti į Lietuvą. „Tai didelė Dievo malonė, kuri mus ištiko. Mes praėjome Sibiro išbandymus, kankinių krauju pirkome laisvę, šiandien galime švęsti Velykų rytą“, – kalbėjo Telšių vyskupas.

Jis pasidalijo prisiminimais, kaip būdamas seminaristas laukė Jono Pauliaus II. Tuomet, ruošiantis šv. Mišioms, jo buvo paprašyta kurijos kambaryje įrašyti šv. Mišių transliaciją. O jis tuomet tikėjosi pats dalyvauti Mišiose. Vis tik vėliau jis veidas į veidą galėjo sutikti Joną Paulių II, o jo susitikimą įamžino fotografas. „Dievas išaukština mažuosius“, – sakė K.Kėvalas ir jo žodžius palydėjo plojimai.

„Popiežius Pranciškus mus padrąsins – Kristus Jėzus – mūsų viltis. Mes žinome, ką reiškia stoti prieš tankus ir išgyventi bendrystę. Šiandien mums reikia padrąsinimo vilčiai“, – kalbėjo vyskupas.

Apie 8.45 val. paskelbta, kad popiežius Pranciškus važiuoja pro Vievį ir laimina jo žmones. 

Tuomet Santakos aikštėje susirinkusieji pakviesti su 300 giesmininkų choru parepetuoti šv. Mišių giesmes.

Žmonės jau paraginti nebeišeiti iš savo sektorių.

Prieš 10 val. pranešta, kad popiežius jau atvyko į Santaką ir važiuoja papamobiliu, laimindamas žmones.

Gausus būrys žurnalistų susirinko nušviesti popiežiaus vizitą. Fotografai, operatoriai ir žurnalistai atvyko iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos, Vokietijos, Baltarusijos, Rusijos, taip pat iš įvairių Lietuvos žiniasklaidos priemonių. Kartu su popiežiumi atvyks ir Šventojo Sosto vizitą Lietuvoje fiksuojantys Vatikano žurnalistai.

 

 

Minios žmonių į Santaką pradėjo plūsti jau apie 6 val. ryto, nors į sektorius aikštėje kai kurie žmonės atėjo dar iš vakaro.

Kadangi patikros punktuose žmonės turi padėti savo daiktus, nusiimti nuo savęs viską, kas yra su metalu, apsaugos darbuotojai tikrina ir kai kurių žmonių kuprines, rankines, tai užtrunka, susidaro didelės eilės. Nors skelbta, kad po 8 val. žmonės į teritoriją jau nebus įleidžiami, kalbama, kad dėl didelio srauto piligrimai bus leidžiami iki 8.30 val.

Į sektorius Santakos parke išdalyta apie 90 tūkst. kvietimų. Į atskirą sektorių prie Vyčio paminklo žmonės buvo kviečiami atvykti ir be kvietimų. Prognozuojama, kad į popiežiaus aukojamas šv. Mišias susirinks virš 100 tūkst. žmonių. Žmonės būriuojasi ir Rotušės aikštėje, bei gatvėse, kuriomis Šventasis Tėvas atvažiuos iki šv. Jurgio bažnyčios Santakoje, tikėdamiesi pamatyti popiežių Pranciškų ir norėdami jį pasveikinti. 

Nuo 5 val. ryto laukiantieji dalyvauja programoje – čia dainuojama, giedama, meldžiamasi. Aplink sceną, kurioje įrengtas altorius ir Šventasis Tėvas aukos Mišias, vyksta paskutiniai pasiruošimo darbai. Seserys benediktinės kartu su Kaišiadorių vyskupu Jonu Ivanausku prie altoriaus atnešė relikvijorių su palaimintojo Teofiliaus Matulionio relikvijomis. Relikvijorius paprastai būna Kauno šv. Mikalojaus (benediktinių) bažnyčioje.

Įvairiose vietose Santakoje kunigai klauso išpažinčių. Prie jų nutįso nemažos eilės.

Aikštėje žmonės iškėlę Vatikano vėliavas, matyti nemažai trispalvių, taip pat Lenkijos, Izraelio vėliavų. 

Po 8 val. įvairių organizacijų atstovai, policijos pareigūnų atstovai kalba rožinį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbd

bbd portretas
tokias arenas surenka tik selas popiezius ir butkute

Kaunas klausimelis ?

Kaunas klausimelis ? portretas
Man kyla klausimas,kodel Popieziu isvykstant is Kauno negalejp pravezti popautomobiliu ir paskelbti valanda? Kodel neleido zmonem kurie negalejo buti Santakoj sitaip atsisveikinti.? Ar del metus tfrunkanciu salygatviu isardytu remonto sitaip pasielgta?

As

As portretas
Apie kokius bilietus rasai? Ne bilietai,o leidimai.O kaip per valanda suleisti,patikrinti simtus tukstanciu zmoniu? Kita buvo norinciu isitaisyti arciau uztvaru.O Britanijoj pamatyti karalienes keleta paru miega gatveje ,o cia viena naktis.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių