Pereiti į pagrindinį turinį

N. Venckienė laimėjo bylą dėl antstolės nuskaičiuotų pinigų

S. Vaicekauskienė.
S. Vaicekauskienė. / Artūro Morozovo nuotr.
Į Seimą išrinkta „Drąsos kelio“ vadovė Neringa Venckienė laimėjo bylą prieš jos dukterėčią motinai Laimutei Stankūnaitei grąžinusią antstolę Sonatą Vaicekauskienę.
Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad teismo sprendimą dėl mergaitės perdavimo įvykdžiusi antstolė neturėjo teisės iš „Drąsos kelio“ partijos sąskaitos nurašyti 178,08 Lt – būtent tokios sumos pritrūko išlaidoms padengti. Prieš tai antstolė buvo areštavusi N. Venckienės asmeninę sąskaitą 3829 Lt sumai.
N. Venckienė nesutiko su tokiu antstolės sprendimu ir teismui aiškino, kad ji negalėjo nurašyti pinigų iš politinės partijos sąskaitos. Su tuo S. Vaicekauskienė nesutiko ir aiškino, jog galėjo nurašyti pinigus iš partijos sąskaitos.
Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad šįkart pergalę švenčia N. Venckienė. Trijų teisėjų kolegija pažymėjo, kad politinės kampanijos dalyvio sąskaitoje laikomi pinigai gali būti naudojami tik vienu tikslu – politinės kampanijos tikslams įgyvendinti. Todėl, pasak teismo, antstolė negalėjo šių pinigų naudoti politinės kampanijos dalyvio asmeninėms skoloms dengti.
„Kadangi nuo šios sąskaitos antstolė nuskaitė 178,08 Lt, privalo juos grąžinti“, – paskelbė teismas.
Vilniaus apygardos teismo nutartis, kuria buvo paliktas Ukmergės rajono apylinkės teismo sprendimas, įsiteisėjo nuo jos paskelbimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų