Naujoje D. Dargio knygoje – apie negirdėtus „Daktarų“ ryšius su KGB

  • Teksto dydis:

Atnaujintoje „Tikrojoje Daktarų istorijoje“ išskirtinės KGB pareigūnų išpažintys apie sovietų pareigūnų tamprius ryšius su Kauno nusikaltėliais, nepavykusi Valdo Adamkaus persekiojimo operacija, dingimas įmantriausios KGB sekimo įrangos, kurios paieškai milicininkai prašė „Daktarų“ pagalbos, bei pavardės žinomų politikų, padėjusių garsiam nusikaltėliui ištrūkti į laisvę.

Anot knygos autoriaus Dailiaus Dargio, šeštojoje „Tikrojoje Daktarų istorijoje“ pirmą kartą atskleidžiami išskirtiniai faktai piešia visiškai kitokį šios nusikalstamos grupuotės veidą – jos įtakos ribos peržengdavo sovietų saugumo tarnybą Kaune, veikla buvo koordinuojama ne tik politinio, bet ir milicijos elito, leidusio jai suklestėti nepriklausomybės priešaušryje.

„Išskirtiniai, niekur iki šiol nepublikuoti, ilgai saugoti faktai apie Kauno „Daktarų“ ryšius su sovietine KGB, ne tik akylai stebėjusia šią gaują nuo 1980-ųjų vidurio, bet ir kone specialų leidimą suteikusia jos klestėjimui, įkvėpė pažiūrėti kitomis akimis. Noriu tikėti, kad man tai pavyko, o pirmą kartą savo patirtimi ir atsiminimais sutikę pasidalinti pareigūnai gerokai pakeitė mano nuomonę apie gaują. Ji buvo gerokai galingesnė, žiauresnė ir įtakingesnė, nei manyta iki šiol“, – sako autorius.

Ji buvo gerokai galingesnė, žiauresnė ir įtakingesnė, nei manyta iki šiol.

Anot D.Dargio, naujausioje knygoje apie legendinę Kauno „Daktarų“ grupuotę skaitytojams pasakojama apie labai artimus jos ryšius su visą pasaulį gąsdinusia sovietine žvalgybos sistema, kuri leido garsiausiai Kauno kriminalinei gaujai ilgus metus neliečiamai siautėti Lietuvoje, grobti, plėšti ir žudyti, sėti paniką ne tik tarp eilinių Lietuvos žmonių, bet ir tarp pareigūnų, ilgus metus sekusių karščiausiais gaujos narių pėdsakais.

„Net ir praėjus daugiau nei trims dešimtims metų po gaujos susikūrimo, 2009-ųjų rudenį patį Henriką Daktarą sekę ir vėliau iš Bulgarijos su legendiniu „Spartan“ lėktuvu į Lietuvą pargabenę pareigūnai buvo šokiruoti antikontržvalgybinių priemonių, kurias naudojo H. Daktaro artimiausios aplinkos žmonės: vaikai, žmona ir kiti. Savisaugos būdai, gelbėję vieną garsiausių Lietuvos nusikaltėlių, įmanomi tik pasitelkus specialiųjų tarnybų apmokymus. Tuo įsitikinę gaują sekę ir su ja kovoję mūsų šalies pareigūnai“, – sako knygos autorius.

Naujajame knygos leidime pasiremta ilgus metus tylėjusių KGB aukštų karininkų, milicijos pareigūnų bei iki šiol nerastų „Daktarų“ klano vyrų artimųjų atvirais pokalbiais, iki šiol niekur neskelbta dokumentine ir archyvine medžiaga, specialiųjų tyrimų metu surinktais kriminaliniais duomenimis.

„Šie pasakojimai atskleidžia kur kas baisesnį veidą nusikaltėlio, vykdžiusio ne tik žiauriausius nusikaltimus, bet galbūt ir galingiausių asmenų pavestus užsakymus, apie kuriuos pavyko sužinoti po daugiau nei metų tyrimų, nagrinėjant visą „Daktarų“ istoriją“, – sako D. Dargis.

Šeštasis knygos apie „Daktarų“ mafiją leidimas – simbolinis. Autorius pradėjo jį rengti prieš metus, sužinojęs naujų aplinkybių apie KGB bendradarbiavimą su garsiąja Kauno gauja. Knyga išleidžiama praėjus dešimčiai metų po H. Daktaro sulaikymo Bulgarijoje bei pargabenimo į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Kausas prikliedi knygu kuriu nah niekam nereikia ir skelbia sovietu laiku antrastes kurios visiem simta metu zinomos,valykis sikna tom savo knygom betasti.

Jeronimad

Jeronimad portretas
Kiek daug banditų gina ižgamą hienitę.

Donatas

Donatas portretas
Visi klista
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių