Naujųjų sutiktuvės Kaune: su simboliniais fejerverkais, bet be vakarėlio Rotušės aikštėje

  • Teksto dydis:

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla savivaldybėms siūlo atsisakyti naujametinių fejerverkų, išjungti Kalėdų egles. Kaunas pritaria ir palaiko pasiūlymus – riboti patekimus į pagrindines miestų aikštes arba užgesinti Kalėdų egles.

Apie tai informavo Kauno miesto savivaldybės skyriaus vedėja Agnė Augonė.

"Kaunas pritaria ir palaiko Policijos generalinio komisaro pasiūlymus – riboti patekimus į pagrindines miestų aikštes arba užgesinti Kalėdų egles.Jau prieš dvi savaites nutarta, kad Naujųjų sutiktuvės, kaip ir Šv. Kalėdos, šiemet Kaune bus kitokios. Skirtingai nei įprastai, didžiules žmonių minias pritraukdavęs naujametinis vakarėlis Rotušės aikštėje nevyks. Miestas atsisako ir šioje vietoje būdavusių tradicinių fejerverkų.

Siekiant užtikrinti gyventojų saugumą ir rūpinantis visuomenės sveikata, Naujųjų metų išvakarėse numatyta fizinėmis priemonėmis riboti patekimą į Rotušės aikštę tiek pėstiesiems, tiek ir automobiliams. Tai tęsis nuo gruodžio 31 d. 20 val. iki sausio 1 d. 8 val.

Nuo pat eglės įžiebimo lapkričio gale čia visą parą dirba miesto samdyti privačios apsaugos bendrovės darbuotojai, taip pat intensyvesniu metu prisijungia savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai. Visos šios pajėgos – pagalba Kauno policijai užtikrinant viešąją tvarką mieste.

Be to, ne vien Naujųjų išvakarėse, bet ir kitu metu situacija Rotušės aikštėje nuolat stebima vaizdo kamerų pagalba, todėl pastebėjus tankesnį žmonių susibūrimą, Kalėdų eglės apšvietimas ir kitos šventinės dekoracijos gali būti nedelsiant užgesintos. Kol kas to neprireikė ir viliamės, kad tokių veiksmų imtis neteks.

Neatmetame galimybės skirti pajėgas tvarkai užtikrinti ir kitose kauniečių pamėgtose bei Naujųjų naktį gausiai lankomose vietose. Ypač ten, iš kur atsiveria vaizdinga miesto panorama.

Taigi, atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, primygtinai raginame visus atsisakyti idėjos Naujųjų naktį eiti iš namų ir rinktis viešosiose miesto erdvėse.

Tikime, kad kauniečiai išliks atsakingi ir artėjančius 2021-uosius saugiai sutiks būdami savo namuose.

Miestas atitinkamai planuoja sustiprinti šventinę atmosferą simboliniais naujametiniais fejerverkais skirtingose, tačiau iš anksto neskelbiamose miesto vietose, kad tai būtų patogiai matoma pro namų langus ar balkonus. Tokių lokacijų numatoma iki dešimties", - teigė A. Augonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na manau ,

Na manau , portretas
kurių velnių reikėjo puošti tą eglutę prie Rotušės ,jeigu negalima jos aplankyti ,ar negalima buvo šitų pinigų panaudoti protingiau,pastatant kuklią eglutę kaip ir kituose miestuose ? O dabar kam tie fėjarverkai ,kas juos matys (saujelė gyventojų gyvenančių senamiestyje )? kasdien dešimtys žmonių miršta ,Lietuvoje liūdesys ir ašaros ,pervargę medikai sutinusiomis kojomis nuo stovėjimo prie ligonių,nelaimingos šeimos susidūrusios su korona ,o savivaldybė į orą dūmais paleis pinigus .Atsiprašau ,tokio neūkiškumo negaliu suvokti ,kai žinau ,kad savivaldybė turi didžiulę skolą sodrai ,kurios niekaip negali padengti ,o kur dar kitoms valstybinėms institucijoms kitos skolos .Bjauru ir gėda, dėl tokio krabo poelgio .

Kiesa

Kiesa  portretas
Suknisti kiniečiai

na

na portretas
kam reikėjo puošti kažkam įsidėti didžiulius pinigus juk viskas kainavo...žinant kad visi uždaryti namie, kur logika. Papuošė o paskui gąsdina...dėl manęs niekad gali ji būti nepuošiama...galėtų siūsti pakvietimus į aikštę, kaip į balsavimus...o ypač dabar kai visi sėdim namie toliau savo nosies nieko nematom...man ne iki eglių aš galvoj, kada galėsiu išeiti į darbą ir gyventi normaliai, o ne iš 200 eurų, kurių neužtenka...nereikia puošti, o paskui gąsdinti baudom...kas papuošė, lai nešasi namo ir nebus triukšmo...viliuosi, kad tik elektros ir dujų namuose neišjungtų.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių