Nemune – ne vieną mėnesį riogsančios padangos

„Padangų instaliacija Nemune, Kauno centre“, – štai taip vaizdą, kuris į akis krenta nebe pirmą kartą, apibūdino kaunietė Daumantė. 

„Jau rugpjūčio mėnesį rašiau ir savivaldybei, ir jų nurodytam „Mano Kaunas“. Padangos niekur nedingo. Kodėl miestas negali suorganizuoti šiukšlių ištraukimo iš pagrindinės Kauno upės pačioje matomiausioje vietoje?“, – klausė moteris.

Daumantė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad Nemune, atkarpoje nuo prekybos centro „Akropolis“ iki M. K. Čiurlionio tilto, yra ne viena vieta, kurioje riogso išmestos padangos.

Moteris paviešino ir susirašinėjimą su savivaldybės bei kauniečių aptarnavimo centro „Mano Kauno“ atstovais.

Kauno savivaldybės atstovai Daumantei rugpjūčio pabaigoje tikino, kad planų valyti upės dugną nėra. „Nenuostabu, kad nusekus vandeniui pasimato, kas ten per keletą metų yra įmesta“, – matoma savivaldybės atstovų atsakyme.

Skaitytojos Daumantės nuotr.

Daumantė pasakojo, kad į kauniečių aptarnavimo centrą kreipėsi tris kartus, tačiau ne visus kartus sulaukė atsakymų į klausimus.

Skaitytojos Daumantės nuotr.

Portalui kauno.diena.lt antradienį nusiuntus vandenyje mirkstančių padangų nuotrauką savivaldybės atstovams, šie teigė ėmęsi veiksmų. 

„Informacija siunčiama viešąją tvarką prižiūrinčioms institucijoms: Viešosios tvarkos skyriui, rajono seniūnijai, Kauno miesto policijai ir Aplinkos apsaugos departamentui“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius. 

Savivaldybės atstovai teigė, kad šią vietą artimiausiu metu sutvarkys „Kauno švara“.

„Kauno švara“ primena, kad už ne vietoje sukrautas šiukšles ar žaliųjų, statybos ar didžiagabaričių atliekų palikimą ne vietoje ir pan. asmeniui gali būti skirtas įspėjimas arba bauda iki 140 eurų.

Nusižengimą padarius pakartotinai, šiukšlintojui piniginę gali tekti patuštinti nuo 140 iki 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimvis

Rimvis portretas
Taigi Visvaldui ramu - vandeny neužsidegs :)

...

... portretas
Krabo chebra neturi laiko Kauno tvarkyt, jiems 'zadanija' - Krabą į šventuosius kelt. Na o jūs, nesusipratėliai, patys ir dirbkit jei kas nepatinka, mums vis vien pinigų MAŽAI.

saidas

saidas portretas
grazu
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių