Pereiti į pagrindinį turinį

Nori, kad kauniečiai daugiau sportuotų

2015-09-23 09:53

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro šiemet surengtame antrajame "Ąžuolyno bėgimo" maratone dalyvavo dvigubai daugiau bėgikų nei pavasarį – 2 tūkst. Apie idėją kauniečius vėl sukviesti į Ąžuolyno parką kalbėjomės su sporto centro vadovu Giedriumi Bielskumi.

G. Bielskus
G. Bielskus / Tomo Raginos nuotr.

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro šiemet surengtame antrajame "Ąžuolyno bėgimo" maratone dalyvavo dvigubai daugiau bėgikų nei pavasarį – 2 tūkst. Apie idėją kauniečius vėl sukviesti į Ąžuolyno parką kalbėjomės su sporto centro vadovu Giedriumi Bielskumi.

– Kaip kilo mintis surengti Ąžuolyno bėgimą?

– Mano gyvenimo siekis – sportuojantis ir sveikas žmogus! Aš nekalbu apie profesionalius sportininkus, manau, kad sveika ir aktyvia gyvensena gali užsiimti kiekvienas. Nesvarbu, ar tam žmogui 5-eri, ar 70 ir daugiau metų. Svarbu, kad žmogus judėtų, o judėjimas jam teiktų gerą savijautą ir puikią nuotaiką.

Tapęs S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktoriumi iškėliau siekį, kad turėdami tokią unikalią sporto bazę – stadioną ir sporto halę, apsuptą nuostabios gamtos, mes patys turime organizuoti įvairius sveikatinimo renginius, skirtus visuomenei. Juolab pastebėjome, kad Ąžuolyno parke sparčiai gausėja bėgiojančių ir sportuojančių žmonių bei šeimų. Todėl nusprendėme jiems atverti stadioną, padėti ruoštis ir treniruotis su profesionaliais treneriais.

Prieš abu "Ąžuolyno bėgimo" renginius organizavome nemokamas bėgimo treniruotes su olimpiete Inga Juodeškiene ir mankštas su šauniąja "Insanity Lt" komanda. Kelios iš mankštų buvo skirtos ir šeimoms, kol tėvai sportuoja su "Insanity Lt", vaikučiai sportuoja su vaikų sporto klubo "Strakaliukas" treneriais.

– Pastarauoju metu vis daugiau rengiama panašių bėgimo renginių. Ar jų dar negana?

– Žmonių susidomėjimas ir dalyvių skaičius kalba patys už save. Po pirmojo bėgimo sulaukėme daug prašymų panašius renginius organizuoti dažniau. Ir tik po pusmečio surengus bėgimą susirinko tūkstančiu daugiau dalyvių, o kur dar ir renginio lankytojai, žiūrovai. Tikimės, kad jie pakeis žiūrovo poziciją į "Ąžuolyno bėgimo. Pavasaris 2016" dalyvio.

Atrodo, kad kauniečiams kaip tik trūksta tokių renginių, sulaukiame klausimų, ar kažką panašaus surengsime žiemą. Vis dėlto leisti laiką parke bėgant ar užsiimant kita veikla smagiau ir naudingiau, nei drybsoti namuose prie televizoriaus, tad planuojame pasiūlyti sporto renginių ar masinių viešų mankštų ir žiemos metu.

– Kuo "Ąžuolyno bėgimas" skiriasi nuo kitų?

– Tai daugiau sporto šventė, o ne tik bėgimo renginys, kadangi siūlome daug nemokamų distancijų vaikams ir šeimoms. Rengiame ir linksmąsias žmonų nešimo varžybas. Tai pasiūlyti gali nedaugelis bėgimo organizatorių. Norime sukurti šventę visai šeimai, ne tik mėgėjams ar profesionalams, nors ir jie yra labai laukiami ir rūpinamės, kad būtų smagu ir įdomu dalyvauti renginyje, o su rėmėjų ir partnerių pagalba galime skirti dėmesio vertus prizus.

Itin daug reiškia ir vieta – Ąžuolyno parkas, Žaliakalnio gatvės bei S.Dariaus ir S.Girėno stadionas daugeliui tapo maloniu atradimu.

– Rudens renginyje vyko sporto mugė su 30 dalyvių pasirodymais. Kodėl nusprendėte ją rengti?

– Kiekvienais metais rudenį moksleiviai ir tėvai, grįžę po atostogų, vėl pradeda ieškoti įvairių būrelių, užsiėmimų. Norėjome suteikti galimybę jiems išbandyti ir susipažinti su įvairiais Kaune veikiančiais sporto klubais, būreliais ir t. t. bei išsirinkti sau ar savo vaikui įdomų ir tinkamą. Sulaukėme gerų atsiliepimų apie vykusią sporto mugę, manome, kad tikslinga panašias muges organizuoti ir dažniau.

– Renginio globėju tapo premjeras, ar tai jau aukščiausias įvertinimas, kad darote tai ką reikia daryti?

– Premjero Algirdo Butkevičiaus sutikimas tapti renginio globėju tik parodo, kad esame matomi ne tik Kaune, bet ir einame teisinga linkme. Tikimės, kad ir daugiau politikų, žinomų žmonių prisijungs prie kitų "Ąžuolyno bėgimo" renginių ir padės populiarinti sveiką gyvenseną, skatinti žmones daugiau sportuoti ir aktyviai leisti laisvalaikį.

Bet prie renginio jungiasi ne tik politikai, rudens renginio globėja taip pat apsiėmė būti ir Austra Skujytė, kuri kvietė visus sportuoti. Pavasario renginyje šį vaidmenį prisiėmė disko metikas Andrius Gudžius.

– Kokie ateities planai?

– Ąžuolyno bėgimas vyks du kartus per metus, tai tarsi įvadinis pavasario bėgimas, kuris įvyks kitų metų balandžio 23 d., ir rudens – rugsėjo pradžioje. Planuojame, kad ir kitų bėgimų metu vyks sporto mugė, kurioje, tikimės, dalyvaus dar daugiau sporto klubų ir būrelių.

Noriu padėkoti Kauno miesto savivaldybei, šio renginio partneriui "Hummel", "Kauno dienai", taip pat visiems rėmėjams, kurie prisidėjo ne tik prie mūsų renginio, bet ir prie žmonių skatinimo rinktis sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų