Pereiti į pagrindinį turinį

Nušautam teisėjui buvo mesti kaltinimai pedofilija (papildyta)

2009-10-05 19:34
Nušautam teisėjui buvo mesti kaltinimai pedofilija (papildyta)
Nušautam teisėjui buvo mesti kaltinimai pedofilija (papildyta) / DMN arch. nuotr.

Pirmadienį Kauno senamiestyje nušautas ne vieną rezonansinę bylą nagrinėjęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Jis pastaruoju metu viešojoje erdvėje buvo kaltintas pedofilija.

Spaudoje aprašytoje daug diskusijų sukėlusioje penkiametės tvirkinimo istorijoje buvo minimas ir J.Furmanavičius.

Kreipėsi į visas institucijas

Tąkart mažametės mergaitės tėvas, kreipęsis į visas institucijas, teigė, esą jo penkerių metų dukra su motinos žinia buvo tvirkinama gana įtakingų „dėdžių“ - teisėjo ir buvusio Seimo nario padėjėjo.

Buvo iškelta baudžiamoji byla ir jau geras pusmetis ji keliauja iš vienos instancijos į kitą, nes tėvas įžvelgia esant šaltakraujus vaiko teisių apsaugos darbuotojus, korumpuotus teisėjus, abejingus prokurorus, nieko neišmanančius psichologus. Pats apklausęs savo dukrą, nes, girdi, niekuo nepasitikįs, ir įrašęs šį „tardymą“ į DVD, išsiuntinėjo visoms redakcijoms.

Toks tėvo elgesys jau tada vertintas nevienareikšmiškai.

Sukūrė interneto svetainę

D.Kedžio beviltiškumą liudija ir jo įsteigtoje internetinėje svetainėje publikuojamas laiškas ir pagalbos prašymas.

Svetainėje patalpintoje video medžiagoje įrašyti išsamūs mergaitės pasakojimai apie tai, kaip esą ją tvirkindavo suaugę vyrai.

Vaizdo medžiagoje mergaitė pasakoja, kad kartais namie būdavo ir mama, kuri, anot mergaitės, likdavo tik su liemenėle ir kelnaitėmis, o vyrai ją fotografuodavo. Ji pati būdavo nuoga.

Anot D.Kedžio, sužinojęs, kad mergaitės motina savo dukrą pardavinėdavo pedofilams, jis kreipėsi į Kauno prokuratūrą. Buvo atlikta ekspertizė, kuri nustatė, kad mergaitė „gali teisingai suvokti konkrečias reikšmingas bylai aplinkybes ir duoti apie tai parodymus, padidintas polinkis fantazuoti jai nenustatytas“.

2009 m. birželio 9 d. apklausta Kauno miesto apylinkės teisme, penkiametė Deimantė davė parodymus, tačiau po visų ekspertizių ir mergaitės apklausų Kauno prokurorai ikiteisminį tyrimą nutraukė.

Atvirame laiške - nusivylimas

Teisėjo ir 30-metės moters nužudymu įtariamo tėvo atvirame laiške netrūksta nusivylimo teisėsauga. D.Kedys mini, kad jam jau niekas negali padėti, tačiau vis dar tiki, kad šalyje pareigūnų, kurie „padarytų viską, kad pedofilai ir iškrypėliai gautų užtarnautą bausmę“.

„Trys mano vaiko apklausos apie jos seksualinio prievartavimo aplinkybes, kai įstatymas reglamentuoja vaiką apklausti ne daugiau kaip vieną kartą, mano mažametės dukros atlikta kompleksinė teismo psichiatrijos, teismo psichologijos ekspertizė davusi kategorišką išvadą - dukra gali teisingai suvokti konkrečias reikšmingas bylai aplinkybes ir duoti apie tai parodymus, padidintas polinkis fantazuoti jai nenustatytas, dešimt apklausose dalyvavusių psichologų, kurie nesugebėjo atskleisti vaiko „melo“, šioje teisinėje valstybėje nieko nereiškia. Kategoriškas prokurorų reikalavimas vėl ir vėl tirti vaiką, kai vaikas apklaustas ir ištirtas, jiems leidžia priimti nutarimą- vaikas nebuvo seksualiai prievartaujamas.

Visi mano prašymai prokurorams atmetami. Prašymas apklausti orgijose dalyvavusį apygardos teisėją prokuroro Andrius Kiuršino atmestas, nes informacija apie teisėją nėra patikrinta proceso veiksmais, nurodytas teisėjo atpažinimo būdas nėra atliktas pagal LR BPK normas, todėl neturi jokios teisinės galios“.

Dėl tokių prokuroro A.Kiuršino veiksmų D.Kedys teigia rašęs Kauno apygardos vyriausiajam prokurorui Kęstučiui Betingiui ir Lietuvos Respublikos Generaliniam prokurorui Algimantui Valantinui, tačiau juos išsprendė tas pats A.Kiuršinas.

D.Kedys taip pat mini, kad dėl galimo savo vaiko seksualinio išnaudojimo jis taip pat kreipėsi į prokurores G.Ročienę bei R.Čivinskaitę, tačiau šios niekuo nepadėjo.

„Aš dar noriu tikėti, kad šioje supuvusioje teisinėje valstybėje yra sąžiningų ir dorų pareigūnų, kurie padarytų viską, kad pedofilai ir iškrypėliai gautų užtarnautą bausmę. Toks, koks atliekamas šiuo metu ikiteisminis tyrimas, yra pakartotinė trauma tiek mano mažametei dukrai, tiek man, tiek mano tėvams. Jeigu šiame laiške kas nors supratote kas vyksta nepriklausomoje Lietuvoje, prašau ką nors darykite, prašau kaip nors padėkite. Jei apskritai įmanoma dar kuo nors padėti. Nes nei Ročienės, nei Čivinskaitės, nei Kiuršinai, nei Betingiai jau niekada nepadės. Jie svajoja, pabaigus „garbingą tarnybą“, apie laimingą ir sočią senatvę...“, - rašoma D.Kedžio viešame laiške.

Teisėjas viską neigė

Kaip svetainėje „Pedofilai.com“ pasirodė ir tariamų tvirkintojų nuotraukos, portalo Balsas.lt žurnalistė Aurelija Jaruševičiūtė pasikalbėjo su Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų teisėju J.Furmanavičiumi.

Paklaustas, ar matė savo nuotrauką tame portale, teisėjas ilgokai tylėjo. „Kokiame portale? - perklausė virpančiu balsu. - Nieko nežinau... Nemačiau.“ Tąkart portalui Balsas.lt teisėjas tvirtino, jog nežinąs, kodėl jis apkaltintas tokiu nusikaltimu, sakė nepažįstąs nei mergaitės tėvo, nei mergaitės motinos. Negalėjo prisiminti ir savo nagrinėtos bylos, kuri galbūt galėjo sukėlė D. Kedžio ir jo artimųjų pyktį ir kerštą.

„Kas mane pažįsta, tie žino, koks aš ir ar galėjau tokiais dalykais užsiimti, - teisinosi J.Furmanavičius. - Vienintelė sąsaja su ta šeima - kad mano kabinetas šalia D.Kedžio sesers kabineto... Ar tai nusikaltimas?“, - Balsas.lt klausė teisėjas.

Portalas primena, kad šis teisėjas savo karjeroje yra nagrinėjęs ne vieną rezonansinę bylą, tarp jų ir Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamo Henriko Daktaro sūnaus Enriko Daktaro bylą dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų