Nuspręsta: keliuose Kauno vaikų darželiuose bus teikiamos ir slaugos paslaugos

Kauniečiai tėvai, auginantys ikimokyklinio amžiaus vaikus su negalia, sulaukė gerų žinių. Vienas darželių bus pritaikytas vaikams, kuriems reikalingos sudėtingesnės slaugos procedūros ir  priežiūra, dar keliuose bus teikiamos ne tokios sudėtingos minėtos slaugos paslaugos. 

Kaunietės Robertos Vaitekūnienės šeima, auginanti sergančią dukrą, ir kitos panašią negalią turinčių vaikų šeimos galės bent kiek lengviau atsikvėpti.

Jau anksčiau skelbėme, kad jos sulauks gausesnės pagalbos iš valstybės, kalbant apie gastrostomos priemones, medicininės paskirties mišinius ir kt. O praėjusią savaitę paaiškėjo, kad Kauno miesto savivaldybė nusprendė vaikų darželiuose teikti tokiems vaikams, kaip Robertos dukrytė, itin reikalingas slaugos paslaugas. Be tokių paslaugų mama negalėtų dirbti, net jeigu kuris nors darželis mergytę ir priimtų – dukrą maitinti turėtų ji pati, nes tai vyksta per gastrostomą.

R. Vaitekūnienė su dukryte

„Spec. darželį galėtume gauti, tačiau jie neteikia maitinimo per gastrostomą paslaugos“, – anksčiau portalui kauno.diena.lt yra pasakojusi R. Vaitekūnienė, mergytę užrašiusi į Kauno lopšelį-darželį „Spindulėlis“.

Savivaldybės atstovai teigė, kad jau nuspręsta, jog kai kuriose ikimokyklinio ugdymo įstaigose dirbs kvalifikuoti slaugos specialistai. Įstaigos galės pakviesti naujus auklėtinius, kai tik bus pritaikytos patalpos ir gauti reikiami leidimai –higienos pasai bei licencijos ambulatorinės slaugos teikimui.

„Kaunas sprendžia klausimus, kad neliktų jokių kliūčių ir bereikalingų formalumų vaikams patekti į ikimokyklinio ugdymo įstaigas, kuriose būtų užtikrintas būtinų slaugos procedūrų atlikimas“, – portalui kauno.diena.lt užtikrino Kauno miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Renata Kudukytė-Gasperė.

Anot jos, neseniai Kauno miesto savivaldybėje organizuotas pasitarimas dėl šiuo metu veikiančių įstaigų pritaikymo tokius poreikius turinčių vaikučių priežiūrai ir ugdymui.

„Jo metu nuspręsta pritaikyti vieną įstaigą vaikams, kuriems reikalingos sudėtingesnės slaugos procedūros (maitinimas per gastrostomą, šlapimo pūslės kateterizavimas ir pan.) ir sudėtingesnė priežiūra. Dar keletą ikimokyklinio ugdymo įstaigų numatyta pritaikyti ne tokių sudėtingų slaugos procedūrų (pvz., laiku paduoti gydytojų paskirtus medikamentus ir pan.) poreikį turinčių vaikų ugdymui ir priežiūrai“, – komentavo R.Kudukytė-Gasperė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daugtaškiui...

Daugtaškiui...  portretas
Neprisikarksėk

...

... portretas
Nėščios būdamos narkašinosi, o paskui RĖKIA: 'Padėkit!".

Na

Na portretas
Tokių darželių reikėtų daugiau, nes neįgalių vaikučių, deja, yra nemažai. Palengvintų tėveliams gyvenimą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių