Paaiškėjo, iš kur iki Kauno atsibeldė čia sulaikyti neteisėti migrantai

  • Teksto dydis:

Antradienį Kaune sulaikyti ir pasieniečiams perduoti penkiolika neteisėtai į Lietuvą patekusių migrantų, tarp kurių keturi vaikai, keturios moterys ir septyni vyrai. Jie iki čia atkeliavo krovininiu mikroautobusu. 

Jonavos gatvėje policijos išlaipinti asmenys, kol buvo laukiama pasieniečių, noriai pozavo portalo kauno.diena.lt fotografams, šypsojosi.

Pranešimą apie įtartiną ekipažą Kauno policija gavo rugpjūčio 3 d. 13.11 val. 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Komunikacijos skyriaus vadovas Rokas Pukinskas portalui kauno.diena.lt teigė, kad migrantus perėmę pasieniečiai nustatė, kad jie paspruko iš Užsieniečių registracijos centro, įkurdinto Pabradėje. 

Laimučio Brundzos nuotr.

„Visi jie yra neteisėti migrantai, tai yra, asmenys, neteisėtai atvykę į Lietuvą, tačiau pateikę prašymus suteikti laikiną teritorinį prieglobstį. Tai buvo jų bandymas išvykti nesulaukus sprendimo. Šis bandymas vertinamas kaip piktnaudžiavimas“, – kalbėjo R. Pukinskas.

Visi jie yra neteisėti migrantai, tai yra, asmenys, neteisėtai atvykę į Lietuvą, tačiau pateikę prašymus suteikti laikiną teritorinį prieglobstį.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt dieną pasakojo, kad dalis migrantų turėjo asmens dokumentus.

Kas vairavo transporto priemonę lenkiškais numeriais, vežusią migrantus, neatskleidžiama.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko rekordiškai daug, apie 4 tūkst., neteisėtų migrantų.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas šiandien teigė, kad į Lietuvą nuo vidurnakčio antradienį neįleista apie 180 neteisėtų migrantų, ketinusių kirsti valstybės sieną iš Baltarusijos.

Vidaus reikalų ministrė pasirašė įsakymą, leidžiantį pasieniečiams apgręžti į Lietuvą atvykstančius neteisėtus migrantus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

basta

basta portretas
Jie jau cia! Baisu.

Anonimas

Anonimas portretas
Nerami jei Lietuva turėdama tiek vadų,tiek pirmininkų nesugeba net nelegalų sulaikyti ir grąžinti.O jei karas su ginklais tai irgi mėn. Armija valdininkų tvarkytų popierius , derintų o prezidentas su Anušausku ir armija paliktų visuomenę likimo valiai. Kol kas ginama tik vieną vertybė tai LGBT privilegijos.

išvada

išvada portretas
Kentėkit , baudžiauninkėliai, tokia jau jūsų dalia.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių