Pereiti į pagrindinį turinį

Pareigūnai tikisi sąmoningumo: agresorius, kurio šįkart turime išvengti – nematomas

2020-03-21 19:17
DMN inf.

Kauno pareigūnas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo užfiksuota akimirka iš policijos darbo. Jiedu su kolega sėdi ekipaže užsimaskavę respiratoriais, nes vyksta į iškvietimą. Nors, kaip pranešta, asmuo, dėl kurio jie skuba į įvykio vietą, grįžęs iš užsienio, kito pasirinkimo pareigūnai neturi – privalo ginti, saugoti, padėti net, jei kartais patys rizikuoja dėl šiuo metu kylančios rizikos užsikrėsti koronavirusu.

M. Kačinsko feisbuko nuotr.

„Gautas pranešimas, dėl smurto artimoje aplinkoje, pranešėjas vakar grįžo iš užsienio. Reaguojame. Kelias tolimas, ruošiamės bendrauti su žmonėmis. Iš pradžių tarpusavyje bandome juokauti, bet suprantame, kad jaudulys ir nežinomybė juokus įveikia. Stoja tyla. Kolega pasako: „na taip, nejauku kažkaip“. Aš jam pritariu. Kolegos namuose laukia žmona, vaikas. Manęs namuose laukia būsima žmona, tiesa, nežinau kada ji tokia taps dėl susiklosčiusios situacijos... Reaguojame ir rizikuojame viskuo, kas mums yra brangu, svarbu. Žinoma, tai – mūsų darbas ir rizikuojame kiekvieną minutę, tačiau šįkart agresorius, kurį turime įveikti, ar išvengti, yra nematomas...“, – socialiniame tinkle rašė pareigūnas Martynas Kačinskas.

Pastaraisiais sakiniais užsimindamas apie šių dienų „nematomą agresorių“ – koronaviruso infekciją, jis nevengia dar kartą priminti to, kas svarbiausia – būti sąmoningais saugant save ir aplinkinius nuo naujojo viruso užkrato, nusinešusio jau daugybę gyvybių pasauliniu mastu.

„Norėtume, kad visi žmonės suprastų, kaip yra svarbu, likti namuose, nerizikuoti savo, savo artimųjų, draugų ir mūsų gyvybe bei sveikata. Dėl to prašau ne tik dėl savęs, bet ir dėl jūsų pačių ir jūsų aplinkinių gerovės likti namuose...“, – vylėsi būti išgirstas ir suprastas M. Kačinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų