Patvirtinta: virusą į Kauną atvežė darbo „Hegelmann Transporte“ ieškoję uzbekai

Iki šiol puikiai su koronaviruso kovojusiame Kaune įsiruseno šio užkrato židinys. Juo tapo bendrovė „Hegelmann Transporte“. Oficialiai serga jau trys asmenys, prieš beveik dvi savaites iš Uzbekijos atvykę į darbo pokalbį šioje bendrovėje. Tiriami dar dešimtys darbo šioje bendrovėje ieškojusių asmenų bei keli jos darbuotojai.

Portalui kauno.diena.lt patikimi šaltiniai teigė, kad šiuo metu teigiami yra mažiausiai dešimties asmenų tyrimų rezultatai. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras tyrimų rezultatų oficialiai dar nepatvirtino.

Bendrovės žmogiškųjų išteklių vadovė Aistė Mardosaitė portalui kauno.diena.lt patikslino, kad uzbekai, kuriems jau yra patvirtintas koronavirusas ir kurie dar tik tiriami, į Kauną atvyko per Latviją.

„Liepos 2 d. 22 Uzbekijos Respublikos asmenys lėktuvu atskrido į Rygą, iš kur bendrovei prisiklausančiu autobusu atvyko į Kauną. Atvykę asmenys yra kandidatai įsidarbinti UAB „Hegelmann Transporte“ tolimųjų reisų vairuotojais. Išklausę ir sėkmingai praėję nustatytus mokymus atvykę asmenys gali būti įdarbinti įmonėje“, – komentavo A. Mardosaitė.

Anot jos, tai pirmoji kandidatų įsidarbinti įmonėje grupė iš užsienio po karantino.

„Būtina paminėti, kad asmenys atvyko iš šalių, kurioms netaikoma privaloma izoliacija. Atvykę į Lietuvą šie asmenys buvo apgyvendinti viešbutyje skirtame vairuotojams. Viešbutyje įrengta visa reikalinga infrastruktūra. Grupė apgyvendinta viename viešbučio aukšte ir neturėjo jokio kontakto su kituose aukštuose apgyvendintais asmenimis“, – teigė įmonės atstovė.

Atvykę asmenys yra kandidatai įsidarbinti UAB „Hegelmann Transporte“ tolimųjų reisų vairuotojais.

Nacionalinio visuomenės centro atstovai yra paskelbę, kad vienas asmenų yra nurodęs, jog blogai pasijuto dar liepos 3 d., o liepos 8 dieną pradėjo karščiuoti ir iš darbovietės buvo pristatytas į ligoninę. „Jis į simptomus nekreipė dėmesio arba slėpė“, – pridūrė NVSC atstovė.

A. Mardosaitė dėstė, kad prevenciškai buvo imtasi visų būtinų priemonių: kasdien prieš prasidedant mokymams ir reguliariai buvo matuojama temperatūra. „Užfiksavus pakilusią temperatūrą buvo iškviesti medikai. Įgyvendinant visus reikalavimus apie nustatytus atvejus informuoti atsakingų institucijų atstovai, taip pat palaikome ryšį ir konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru“, – sakė „Hegelmann Transporte“ atstovė.

Ji pridūrė, kad šiandien ir rytoj yra organizuojami papildomi įmonės darbuotojų ištyrimai dėl COVID19. „Kompanijos darbuotojai jau ilgą laiką dirba vadovaudamiesi specialiomis taisyklėmis, kurios sukurtos, kad būtų užtikrintas maksimalus galimo viruso suvaldymo atvejis. Visų padalinių darbuotojai yra aprūpinti reikalingomis apsaugos priemonėmis, jiems matuojama temperatūra, reguliariai dezinfekuojami paviršiai ir imamasi kitų reikalingų veiksmų“, – vardijo A. Mardosaitė.

Be atvykusių pretendentų į tolimųjų reisų vairuotojus saviizoliacijoje taip pat yra trys įmonės darbuotojai.

Liepos 14-osios duomenimis, koronavirusu Lietuvoje tebeserga 213 asmenų, 1571 – pasveiko, 130 žmonių yra izoliacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kai tik daugiau nei 5 nauji covid atvejai, iš karto užsidaro poliklinikos.

cia

cia portretas
jusu, "zurnaliugu" galvose UŽKRATAS....

nesuprantu

nesuprantu portretas
kaip jie galėjo įvažiuoti į Lietuvą, kaip migracijos tarnyba išduoda leidimus, kiek žinau, leidimų jie dar neišduoda, tai kas cia per išimtys.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių