Pereiti į pagrindinį turinį

Pirkėjų pasigendančios ledų pardavėjos ilgisi praėjusių laikų

2013-07-04 13:37
Pirkėjų pasigendančios ledų pardavėjos ilgisi praėjusių laikų
Pirkėjų pasigendančios ledų pardavėjos ilgisi praėjusių laikų / Artūro Morozovo nuotr.

Laisvės alėjoje ledų pardavėjos skundžiasi sulaukiančios mažiau pirkėjų nei ankstesnėmis vasaromis. Gali būti, jog pirkėjus nuvilioja artimiausios parduotuvės, kuriose ta pati ledų porcija kainuoja keliasdešimčia centų pigiau.

Pardavėja Ramutė guodžiasi, kad kasmet parduoda vis mažiau ledų. Prie jos ledų šaldiklio retai stabteli ne tik miesto gyventojai, bet ir užsienio turistai.

„Praėjusi vasara buvo prasta, bet ši – dar prastesnė“, – skundėsi moteris, jau daugiau nei penkiolika metų prekiaujanti ledais.

Ji prisiminė tuos laikus, kai Laisvės alėjoje žmonės būriais pirkdavo ledus. „Anksčiau žmonės eilėje stovėdavo, o dabar tik vienas kitas užklysta per dieną“, – nusivylusi kalbėjo prekybininkė.

Ramutė įsitikinusi, kad ledų pardavimui oras turi nedaug įtakos. „Gali būti labai karšta, bet žmonės ledų nepirks. Geriau nueis į pavėsį“, – tikino pašnekovė.

Moters teigimu, pirkėjai dažniausiai renkasi pigesnius ledus. Vaikai mėgsta vaisinius, o vyresnio amžiaus žmonės sau leidžia nusipirkti ir brangesnius.

Kita pardavėja Renata, paklausta, kiek per dieną parduoda ledų porcijų, teigė jų neskaičiuojanti. Tačiau ji taip pat dideliu pelnu pasigirti negalėjo. Vis dėlto pašnekovė pripažino, kad jai šis darbas patinka.

„Labiausiai man patinka bendravimas su žmonėmis. Jie ateina gerai nusiteikę, su šypsena. Tai labai malonu, net nuotaika praskaidrėja“ – pasakojo pardavėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų