Po beveik dvejų metų pertraukos atidarytas Mastaičių baseinas!

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Mastaičiuose atidarytas baseinas tarnaus Kauno rajono bendruomenei ir profesionaliam sportui. Baseinas unikalus tuo, kad yra sujungtas su pernai pastatyta Mastaičių pradine mokykla ir darželiu.

Po beveik dvejus metus trukusios modernizacijos atnaujinta pagrindinė 25 metrų ilgio vonia su 6 plaukimo takeliais, įrengtos keturios įvairių rūšių pirtys (lietuviška, turkiška, sauna ir kvapų), mažas baseinas su SPA zona, dvi sūkurinės vonios, treniruoklių salė, krepšinio/gimnastikos salė, masažo kabinetas, administracinės patalpos, trenerių darbo kabinetas, mokytojų poilsio erdvė, nedidelė kavinė. Kompleksas pritaikytas neįgaliesiems, jame įrengta šiuolaikinė šildymo ir vėdinimo sistema.

Kauno rajono sporto mokyklos direktorius Artūras Pūras sakė, kad sporto komplekse sumontuota elektroninė varžybų apskaitos sistema leis vykdyti įvairaus pajėgumo Lietuvos ir tarptautines plaukimo varžybas.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad didžiausias dėmesys bus skiriamas moksleivių mokymo plaukti programoms, taip pat vyks sveikatingumo programos senjorams, neįgaliesiems. „Sieksime, kad visi Kauno rajono pradinukai išmoktų plaukti, žinoma skirsime daug dėmesio ir meistriškumui ugdyti“, – tvirtino meras. Atidarymo šventėje dalyvavęs Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Saulius Binevičius irgi vylėsi, kad Mastaičių baseine bus išugdytas ne vienas čempionas.

Sieksime, kad visi Kauno rajono pradinukai išmoktų plaukti, žinoma skirsime daug dėmesio ir meistriškumui ugdyti.

Baseiną pašventino Garliavos Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Gintaras Urbštas, po kurio žodžių, šviečiant lazeriams, į vandenį nėrė merginų sinchroninio plaukimo komanda. Dar vėliau plaukimo takeliuose įvairius stilius demonstravo trys žinomi Lietuvos plaukikai: Emilis Atkočiūnas, Martina Rutkauskaitė, Simas Žiaukas ir profesionali plaukikė iš Ukrainos Irina Kožemiakina, mūsų šalyje radusi prieglobstį nuo karo.

Mastaičių baseinas pradėtas statyti sovietmečiu, 1983 metais, bet dėl lėšų trūkumo statybos vyko vangiai ir 1993 m. buvo sustabdytos. Kompleksą pavyko užbaigti tik 1998 metais. Tuometinis Kauno rajono meras Donatas Jankauskas prisiminė, kad tada baseinas buvo perduotas Mastaičiuose veikusiai aukštesniajai žemės ūkio mokyklai, kuri vėliau buvo pertvarkyta į Kauno kolegijos padalinį.

Laikmetis buvo sudėtingas, todėl ir baseino statybų kokybės būta ne pačios geriausios. 2017 m. iš Kauno kolegijos perėmusi baseiną, Kauno rajono savivaldybė atliko būtinus remonto darbus ir perdavė jį eksploatuoti Kauno r. sporto mokyklai. „Sporto komplekse tada pradėjo dirbti keturi plaukimo treneriai, treniruotes lankė per 200 vaikų, tačiau supratome kad baseinas neatitinka laikmečio reikalavimų ir ėmėme ieškoti galimybių jį modernizuoti“, – prisiminė V. Makūnas.

Prikelti naujam gyvenimui baseiną padėjo Kauno rajono savivaldybės pasirašyta viešojo ir privataus sektorių partnerystės sutartis (VPSP) su „BaltCap Infrastructure“ fondu. Darbus atliko statybų bendrovė „Conres“.

Pagal šią VPSP sutartį taip pat pastatyta Mastaičių pradinė mokykla su darželiu, rekonstruotos ir modernizuotos Zapyškio pagrindinė ir Kačerginės pradinė mokyklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
svarbu, mero fotkių daug.

Jonas

Jonas portretas
Juk čia jų darbas ,už darbą savivaldybėje gauna atlyginimus ... ir kiti būtų pastatę ...

ŽALIAS

ŽALIAS portretas
Pagarba merui Valerijui ir jo komandai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių