Po gausesnio lietaus – vėl patvinusios Kauno gatvės

  • Teksto dydis:

Nuo vakar daugelyje šalies vietų prapliupo dangus, o kai kur – gan gausiai. Smarki liūtis ketvirtadienį nuplovė sostinę, o šiandien skalauja uostamiestį. Gausesnis lietus neaplenkė ir Kauno, o vidurdienį kai kurios miesto gatvės, kaip jau įprasta, smarkiai patvino.

Artėjant 14 val. portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo informacija, kad po gausesnio lietaus miesto gatvėse ir vėl tvyro chaosas. Tiesa, ne visose, bet gausiai užlieta Jonavos g., taip pat sunkiau pravažiuojama Taikos pr. ir Pramonės pr. sankirta. Anot kauniečių, kiek sudėtingiau pravažiuoti ir Taikos pr. bei A.Baranausko g. sankryžą.

Pagal tai, kurios miesto gatvės dažniausiai užliejamos, galima spėti, kad vairuotojams atidumo reiktų K. Donelaičio g., Šiaurės pr., Žukausko g., taip pat Aušros g., Islandijos pl.

„Atrodo, kad lijo ne taip ir ilgai, tačiau Jonavos g., kaip jau tapo įprasta, po gausiau iškritusių kritulių, ir pravažiuoti, ir praeiti tapo tikru iššūkiu“, – perspėjo į kauno.diena.lt redakciją paskambinusi Jadvyga.

Moteriai antrino ir dar vienas kaunietis Tomas, kuris pasidalijo nuotraukomis. Jose matoma, kaip Jonavos g. iš šulinio gausiai plūsta vanduo, o užsikimšę lietaus surinkimo kanalai iš karto formuoja beveik neįveikiamas vandens atkarpas. Jonavos gatvėje patvinęs vanduo pasiglemžė ir dalį šaligatvių.

„Ši situacija kartojasi nuolat palijus. Ar nebūtų galima sutvarkyti kanalizacijos sistemos, kad vanduo normaliai subėgtų? Gal reiktų dažniau valyti ir prižiūrėti?“ – svarstė pašnekovas.

„Kauno vandenų“ atstovai teigė, kad po liūties pirmiausia skambučiai apie apsemtas gatves pasipylė iš Žemųjų Kaniūkų ir Šilainių.

„Iki maždaug 14.10 val. avarinė tarnyba buvo gavusi vienuolika pranešimų. Valome lietaus surinkimo sistemų groteles“, – apie situaciją mieste komentavo Gamybos skyriaus viršininkas Karolis Ambrazas.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad panaši padėtis miesto gatvėse buvo ir birželio viduryje, kai po alinančių karščių prapliupo gausus lietus. Tuomet kone tose pačiose gatvėse buvo fiksuojamas gausus vandens kiekis.

Primename, kad penktadienį per Lietuvą keliaus lietaus debesys, bet jau savaitgalį kritulių bus gerokai mažiau, trumpas lietus gali nušniokšti pajūryje. Orai palaipsniui šils: šeštadienį numatoma 20–24, sekmadienį 21–26 laipsnių temperatūra.

Šiandien daug kur trumpi vidutinio intensyvumo lietūs gali kartotis net keletą kartų. Vietomis nušniokš net smarkios liūtys su stipriomis perkūnijomis, daugiausia dienai persisvėrus į antrąją pusę. Pūs pietvakarių, vakarų, šiaurės vakarų stiprokas vėjas, per perkūniją vietomis kils ir smarkūs, staigūs vėjo gūsiai, siekiantys iki 15–20 m/s. Aukščiausia dienos temperatūra svyruos tarp 19–23 laipsnių.

Šeštadienį orai keisis į geresnę pusę. Nakties pradžioje lietaus debesys sklaidysis. Vėjas nutils. Po vidurnakčio vietomis pradės formuotis rūkas. Temperatūra ankstyvą rytmetį sieks 10–14, Kuršių nerijoje – apie 16 laipsnių šilumos. Rūkui prasisklaidžius šeštadienio dieną didesnėje šalies dalyje išliks sausi, gana saulėti orai, tik vakare vakarinėje šalies pusėje pasirodys nedidelio, ramaus lietaus debesys. Pūs švelnus pietryčių, pietų vėjas, nešdamas didesnę šilumą į šalies pietryčius, kur temperatūra kils įdienojus sieks 24 laipsnius, kitur svyruos apie 20–23 laipsnius.

Sekmadienio naktį ramus lietus praslinks per daugelį rajonų. Temperatūra nenukris žemiau 14–18 laipsnių, o dieną taip pat gali trumpai negausiai palynoti, bet netrūks ir saulės ir šilumos, temperatūra kils iki 22–27 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Niekas nepriziuri profilaktiskai lietaus sulineliu. Per reorganizacija Kauno vandenyse buvo panaikintos brigados. Va jums ir sutaupe. Skesite kas kart vis labiau.

Anna

Anna portretas
Sveiki, aš rekomenduoju apsilankyti populiariausioje pažinčių svetainėje su puikiu paieškos varikliu, kuriame randama seksualinė partnerė - www.lady4.fun Siųsti man laišką, aš visada ten prisijungę :)

Kauniečiui

Kauniečiui portretas
Rusų laikais žmonės buki buvo, ir iš lietaus pinigų nekalė kaip dabar. Tada lijo, ir natūraliai nutekėjo kur žemyn- žemyn... Dabar lietaus kanalizacija, valymo įrenginiai, algos darbininkams, bendrovės valdžiai poilsio namai, atostoginiai.... etc.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių