Pereiti į pagrindinį turinį

Po šūvio į smilkinį gyvybė pakibo ant plauko

2009-08-23 18:20
Po šūvio į smilkinį gyvybė pakibo ant plauko
Po šūvio į smilkinį gyvybė pakibo ant plauko / Redo Vilimo (BFL) nuotr.

 

Greitosios pagalbos ir Kauno klinikų medikai kovoja dėl vyro gyvybės. Pusamžis kaunietis iš savadarbio ginklo paleido šūvį sau į galvą.

Nelaimė įvyko šeštadienio popietę, apie 13.30 val. Vilijampolėje, Patrimpo gatvėje gyvenantis 48 metų vyras savo namuose buvo rastas leisgyvis, su smarkiai kraujuojančia žaizda galvos srityje.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties dispečeres telefonu pasiekusi pirminė informacija nežadėjo nieko gera. Paskambinęs šoko ištiktas susižalojusio vyro pusbrolis pranešė, kad jo giminaitis nusišovė, guli be gyvybės ženklų, tikriausiai jau miręs.

Į nelaimės vietą reanimobiliu skubiai nuvykusi greitosios pagalbos medikų brigada konstatavo, kad vyras dar gyvas, kvėpuojantis ir dalinai sąmoningas. Anot jo gyvybę gelbėjusių medikų, pacientas reagavo į skausmą. Medikams tai buvo geras ženklas, reiškęs, kad vyro gyvybę dar galima išsaugoti.

Sunkiai sužeistas vyras nedelsiant pristatytas į Kauno medicinos universiteto klinikų Neurochirurginės reanimacijos skyrių. Anot ten dirbančių gydytojų, greitosios pagalbos medikai dėjo maksimalias pastangas ir padarė viską, kad pacientas gydymo įstaigoje atsidurtų kuo greičiau.

Skirtingai nei įprastai, atsisakyta vykti į bendrą Priimamąjį skyrių, mat po to būtų tekę leisgyvį pacientą vežti ilgais požeminiais Kauno klinikų tuneliais iki reikiamo skyriaus operacinės. Greitosios pagalbos reanimacinės brigados mikroautobusas sustojo tiesiai prie Neurochirurgijos skyriaus pastato durų, taip sutaupydamas dar kelias itin brangias minutes. Sužeistasis skubiai operuotas.

Pirminiais duomenimis, vyras pats šovė sau į dešinį smilkinį savadarbiu šautuvu. Beveik neabejojama, kad tai nebuvęs nelaimingas atvejis ardant ar valant ginklą. Kol kas svarstomos dvi galimos versijos - nesėkmingas bandymas pažaisti vadinamąją rusišką ruletę arba savižudybė.

Tikslias įvykio priežastis ir aplinkybes turės nustatyti ikiteisminį tyrimą dėl įvykio pradėję Santakos policijos komisariato pareigūnai. Kol kas teisėsaugininkai incidentą kvalifikavo kaip sunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo. Susižalojusio kauniečio namus Vilijampolėje apžiūrėję kriminalistai įvykio vietoje rado ir paėmė savadarbį šaunamąjį ginklą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų