Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje: kaip išmokti išlaikyti matematikos egzaminą

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto lektorė dr. Violeta Kravčenkienė.

Matematikos egzaminą kiekvienas mūsų laikome kasdien, patys to nepastebėdami. Nes mokslų motina apima visas sritis, įskaitant humanitarines. Tačiau praėję mokslo metai vėl pateikė nemalonų siurprizą, kuomet matematikos egzamino neišlaikė net 35 proc. jį laikiusių abiturientų. O nuo 2024 m. matematikos egzaminas bus privalomas net ir pasiryžusiems mokėti už studijas aukštosiose mokyklose.

„Kauno dienos“ studijoje vieši dr. V. Kravčenkienė, kuri supažindins su lapkričio 8 d. universitete prasidėsiančiais parengiamaisiais kursais, skirtais abiturientams. Tačiau tai tik dalis pokalbio.

Kodėl vaikui iki 6-erių metų negalima leisti žaisti išmaniaisiais prietaisais? Kaip mokytis, kad išmokti? Ir, galiausiai, amžinas klausimas: kam reikalinga matematika? Atsakymus išgirsite „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Plepalai plepalais, bet reikia mokyti ir mokutis, o ne išsidirbinėti ir visokias pertvarkas vykdyti.

Paliokas

Paliokas portretas
viena geriausiu buvusiu destytoju labai smagu. Kaip pastaba noriu pasakyti, kad neuztenka vaika ismokyti sudeti ar sudaugyti reikia jam paaiskinti Ka ta sudetis ar daugyba reiskia realiame gyvenime. O tai labai gerai padeda padaryt fizika. Sudetis ir daugyba parodo saveikos stipruma tarp kintamuju dalyvaujanciu veiksme. Lygiai taip kaip ir isvestine, neuztenka Ja moketi skaiciuoti, reik suprasti Jos Esme, kad ji parodo funkcijos kitimo greiti, toliau greitis turi savo krypti...paskui visi optimizavimo algoritmai Tampa riesutu gliaudymas.

Nieko, tik mokytis

Nieko, tik mokytis portretas
Nieko nereik atskirai daryt, tik klausytis per pamokas, dirbt namu darbus ir mokytis kas uzduota. Egzaminas bus islaikytas be problemu. Neperskit i vandeni, nebaidykit zuvu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių