Pereiti į pagrindinį turinį

Praeities žvalgo išgyvenimo patarimai: higiena ir medicina

2020-05-03 13:00
DMN inf.

Ekstremalių kelionių organizatorius Šarūnas Jasiukevičius, Praeities žvalgas, šįkart apžvelgs svarbiausius higienos ir medicinos aspektus, su kuriais galima susidurti žygio ar krizės metu.

Redakcijos montažas

Higiena žygio metu

Visą laiką turiu mikropluošto rankšluostėlį. Mikropluošto, nes jis plonas, lengvas, užima mažai vietos, greitai džiūsta, sugeria žvėriškai daug vandens.

Kokias higienos priemones reikia turėti žygio metu? Kempinę – mažiuką kempiniuką, kad užimtų mažai vietos. Muiliuką metalinėje dėžutėje nuo saidainiukų. Metalinę dėžutę keisti reikia kartą per metus, nes ji surūdija.  Nedidelis buteliukas kvepalų.

Būtinas dalykas – dantų siūlas. Skutimosi peiliukas. Kelioninio dydžio dantų pastos tūtelė, dantų šepetėlis, kurio kotą pasitrumpinau taupydamas vietą kuprinėje. Juos abu sudėti į maišelį.

Kitame maišelyje – rankų dezinfekavimo gelis. Kelionių metu jį privaloma turėti, net ir nesiaučiant jokiems virusams.

Atsarginis tualetinio popieriaus ryšulėlis, antibiotinio poveikio kremas nuospaudoms, žirklutės nagams, dildė (reikalinga ne tik moterims; būna, kad nagas žygio metu taip atplyšta, kad nėra kur dėtis), kremas nuo alergijų, dar muilo, šukos ir nedidelis peiliukas (tokio ilgio geležtė, kad būtų leidžiama įsinešti į lėktuvą).

Kiek esu žygių ėjęs, keliavęs, šita maža rankinė visuomet su manimi. Visais atvejais ji man pagelbsti, ir jos man pakanka.

Kelioninė vaistinėlė

Įsidedu vaistų ir dar sąrašą, nuo ko kurį naudoti. Taip paprasčiau susigaudyti stresinėje situacijoje.

Ką vežtis, pasitarkite su gydytoju ar vaistininku. Pats vaistinėlėje visada turiu: kelių rūšių vaistų nuo skausmo, antibiotikų, nuo temperatūros, nuo skrandžio rūgštingumo, nuo viduriavimo,  nuo kitokių žarnyno problemų, nuo virusinių infekcijų.

Dar vežuosi binto ir antibiotinio poveikio tepalo. Moterims reikėtų turėti higieninių įklotų.

Jeigu turite specifinių sveikatos problemų, prie sąrašo reikėtų pridėti papildomų dalykų.

Turėkite šiukšlių maišų. Po savęs neturite palikti šiukšlių. Susirenkate viską, ko neįmanoma – užkasate, sudeginate. Šiukšlių maišai pravers ne tik šiukšlėms, bet ir nešvariems drabužiams atskirti ir laikyti.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų