Prezidentūra: sprendimas ŽŪM neperkelti į Kauną atrodo daug logiškesnis

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas, Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas Jaroslavas Neverovičius sako, kad sprendimas Žemės ūkio ministeriją (ŽŪM) palikti Vilniuje, o Kaune – tik dalį padalinių yra logiškas.

„Manau, ne iki galo buvo pasvertas sprendimas (perkelti ŽŪM į Kauną. – ELTA) ir per greitai, paviršutiniškai įvertinti kaštai, įvertintos galimybės ir poreikis ministerijos darbo Vilniuje. Sprendimas dabar atrodo daug logiškesnis. Kaip suprantu, idėja to padalinio Kaune yra tokia, kad jis teritorinis, skirtas tam, kad iš visų Lietuvos kampelių specialistai galėtų atvažiuoti arčiau centro, į Kauną, ten sutvarkyti reikalus, taip pat deleguoti neesmines funkcijas Vilniuje į kitus miestus. Atrodo, kad čia yra geresnis sprendimas“, – „LRT radijui“ teigė J. Neverovičius.

Jaroslavas Neverovičius

Kaip ELTA jau rašė, žemės ūkio ministras Andrius Palionis, įvertinęs darbo grupės išvadas dėl ministerijos kėlimo į Kauną, patvirtino, kad visa ministerija nebus keliama.

Kaip teigiama Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) pranešime, Kaune dirbs Programinio projektavimo ir valdymo analizės skyrius ir naujai kuriami Bendradarbiavimo su socialiniais partneriais ir savivaldybėmis bei Infrastruktūros, melioracijos ir biokuro skyriai.

Mokslo ir inovacijų skyrius veiks abiejuose miestuose. Taip pat Kaune veiks ministerijos priimamasis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis portretas
Ar vilniečiai neapsikakos viską apžerge, kauniečiai tai konservų pinkles, parodikit per rinkimus, kad ne iš molio drebėti!

H

H portretas
Štai dar vienas įroniškas pažadukų šypsnys . Rinkite tokius tai ir kosmodromą pažadės.

viskas logiška

viskas logiška portretas
-už pončkas meras gali nusipirkti iš ministerių pirminyko tik pažadus, bet ne ministeriją :)
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių