Prieš Motinos dieną kauniečiai lanko kapus

Šeštadienio vidudienį prie pagrindinio įvažiavimo į Romainių kapines rikiavosi automobiliai. Atvykusieji tvirtino, kad karantinas mamų ir kitų artimųjų kapus aplankyti netrukdo.

Ant kapinių vartų kabo priminimai, kaip elgtis karantino metu: nesibūriuoti daugiau kaip dviem žmonėms (išskyrus šeimos narius), laikytis saugaus bent 2 m atstumo, bendrauti ne ilgiau 15 min, dėvėti kaukes ir pirštines, laikytis higienos reikalavimų.

Pro šį užrašą tarsi jo visai nepastebėdami atvykusieji skubėjo lankyti artimųjų kapų, tiesa, daugelis jų, kaip reikalaujama karantino metu, dėvėjo kaukes. Šviesiaplaukė vidutinio amžiaus moteris, prisistačiusi esanti Irena, sakėsi atvykusi aplankyti anytos ir uošvio kapus. Pasiteiravus, ar karantinas neatbaidė nuo kapų lankymo, nusijuokė: „Nu jau gražiausia – ko čia to viruso kapinėse bijot? Baikit!“

Kaip visada prieš Motinos dieną, taip ir šiemet – visada šeimos kapus aplankau. Atvažiuoju ir prieš Motinos dieną, ir be jokios progos.

„Kaip visada prieš Motinos dieną, taip ir šiemet – visada šeimos kapus aplankau. Atvažiuoju ir prieš Motinos dieną, ir be jokios progos. O dėl karantino – nemanau, kad tuo nauju virusu kapuose galima užsikrėsti“, – pasakojo senjoras Vytautas, lyjant lietui į kapus sukęs apsiginklavęs šluotele, kauptuku ir grėbliuku.

„Atvažiavau aplankyti mamos ir močiutės kapus. Kapai jau sutvarkyti – šiandien tik žvakutes uždegsiu, ir viskas. Kapinės – tokia vieta, kad saugų atstumą labai lengva išlaikyti, čia ne viešasis transportas, kur reikėtų grūstis“, – pasakojo kaunietė Jurgita.

Vilnietis Vytenis, į kapines užsukęs su sūnumi, nešėsi žvakučių ir puokštę gėlių. „Atvažiavom mamos, močiutės, tetos kapus aplankyt. Čia apsilankau ne tik prieš Vėlines ar Motinos dieną – visada, kai pro Kauną važiuoju. Mano rūpestis – padėt gėlių, uždegt žvakutes. Kapus sutvarko arčiau gyvenantys artimieji“, – pasakojo pusamžis vyras.

Gėles ir žvakutes prie Romainių kapinių parduodanti Nijolė pastebėjo, kad pastarąjį mėnesį kapus lankė mažiau žmonių nei paprastai. „Karantinas daro savo – senjorų atvažiuodavo pastebimai mažiau. Dabar, prieš pat Motinos dieną, kapus lanko panašiai kaip ir kiekvienais metais – pagerbt mamą reikia. Vis tik tai yra tradicija, kurios lietuviai laikosi. Ir sutvarkyt kapus, ir žvakučių uždegt, gėlių padėt atvažiuoja“, – pasakojo Nijolė.

Pasak moters, neskaitant Vėlinių, daugiausiai žmonių kapus aplanko per Motinos dieną. „Rytoj ir pamatysim, koks bus galutinis rezultatas – kiek tų žmonių bus“, – užsiminė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stepas

Stepas portretas
Kaip neaplankyti kapų..... Po to visą savaitę nakti užmigti negalėsiu. Kas kita pasveikinti namą kol ji dar gyva. Ypač jei ji gyvena čia pat. Pas ją geriau nesirodyti metus kitus. Na kol nebus galimybės pasiskiepyti nuo šios pasiutpolkės....

pagarbu

pagarbu portretas
ir grazu, kad lietuviai pagerbia Mamu kapus. Grazi tauri tradicija.

O as

O as portretas
Sedziu karantine saziningai ir kapines aplankysiu ir tvarkysiu po karantino
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių