Kauno gatvėse – ratuotų Kalėdų Senelių pasirodymas: nustebo ne tik vaikai, bet ir suaugusieji

Po vidurdienio elnius į keturračius išmainę Kalėdų seneliai susirinkę Raudondvario plente pajudėjo link Rotušės aikštės.

Nuotaikingo sumanymo išvakarėse keturračių savininkai žadėjo ne tik įspūdingai ir triukšmingai miesto gatvėmis riedančią senelių koloną, o ir siurprizų bei dovanų.

Arti pusės šimto ratuotų Kalėdų Senių pasirodymas Rotušės aikštėje jau savaime tapo siurprizu ten buvusiems žmonėms.

Nepastebėti, neišgirsti pro aikštės kampą vienas po kito įvažiuojančių ryškiais raudonais kostiumais pasidabinusių senių buvo neįmanoma. Jie kaip magnetas patraukė mažųjų dėmesį.

„Nežinojome, kad čia dar bus tokia staigmena. Išėjome su vaikais pasivaikščioti ir prašau koks netikėtumas“, – šypsojosi Daina. Jos ketverių dukrytė sustingusi stebėjo vis įvažiuojančius senelius ant keturračių.

Mergaitė prisipažino niekada iki šiol nebuvo mačiusi tokio didelio būrio Kalėdų Senelių vienoje vietoje. O kai vienas jų pasiūlė kišti ranką į didelę kažko pilną kepurę, mergaitė nedvejojo. „Ačiū“, – už pilną saują saldainių atsidėkojo šypsena.

„Argi ne smagu“, – šelmiškai mirktelėjo Senelis.

Vienas pilna pintine, kitas pilnu maišu, kepure ar šalmu Kalėdų Seneliai apėjo visus ir mažus, ir didelius buvusius aikštėje. Už saldžią dovanelę apdovanoti šypsenomis Kalėdų Seneliai neslėpė ir patys patyrę gerą jausmą.

„Visada smagiau dovanoti. Važiuojame sau, savo malonumui ir tikimės, kad tai teikia džiaugsmą tiems, kurie pamato“, – keturračiais riedančių Senelių misijos tikslą įvardino Kalėdų Senelių lyderis.

Tai jau ne pirmas kartas, kai šv. Kūčių dieną keturračių savininkai tampa kalėdiniais eismo dalyviais Kauno gatvėse. Tiesa, tokia gausi kolona susirinko pirmą kartą.

Bene jauniausias Senelis 8-nerių Kajus tvirtino nejaučiantis didelio jaudulio važiuoti kolonoje su  suaugusiais. Nuo keturių kartingus pažabojęs berniukas drąsiai jaučiasi ir ant keturračio.

„Smagu važiuoti. Smagu būti ir Kalėdų Seneliu“, – rimtą nusiteikimą demonstravo jaunasis Kalėdų senelis. Lygiai su suaugusiais vaišino saldainiais Rotušės aikštėjė susibūrusius.

„Kalėdos – saldžiausias metas vaikams. Gali kiek nori kalbėti, kad valdyti daug saldumynų nesveika, dantukai suges, bet per Kalėdas neišeina iš vaikų atimti šito džiaugsmo“, – iš bevaisių pastangų apsaugoti mažuosius nuo perteklinio cukraus kiekio juokėsi Rytis.

Dar sunkiau būtų įtikinti, kai tie saldainiai tiesiai iš keturračiais atlėkusių Senelių rankų, kurie ne tik vaišino, o ir mielai fotografavosi su vaikais ir siūlė nesibaiminti, ropštis pasėdėti ant keturračių.

Privaloma ratuotų Kalėdų Senelių nuotrauka prie gražiosios Kauno eglės ir atsisveikimo mostai subūrė kauniečius keturračių kolonos išlydėtuvėms.

Dar kelias minutes pagriaudėję Rotušės aikštėje Kalėdų seneliais išlėkė į kitas miesto gatves.

Keturračių kolona pajudėjo Laisvės alėjos link, pro Vytauto didžiojo karo muziejų, P. Baršausko gatve. Prie prekybos centro „Savas“ pasieks Savanorių pr., po to Varnių g., vadinamasis Milikonių kalnas, Šilainiai-Romainiai, Raudondvario eglė ir atgal į Raudondvario pl.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Liux iniciatyva, smagu toki vaizda pamatyti, ir vaikam sukuria puikia atmosfera

Darius

Darius  portretas
Tai buvo šventė Kauno vaikams, ne atlygintina, ne politinė reklama, be vardų be pavardžių, o isigimeliams nėra nieko švento, bele paburbuliuoti, eikit ikeai, ant kurių sofų sėdit, paaiškint apie miško žalą

Eglė

Eglė portretas
Malonėkite klaidas ištaisyti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių