Romainių bendruomenės su miesto vadovais aptarė aktualiausias problemas

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Kauno miesto savivaldybės atstovai susitiko su Romainių bendruomenėmis pokalbiui apie gyventojų lūkesčius ir miesto planus šioje Kauno dalyje. Trijų čia veikiančių bendruomenių atstovai išgirdo atsakymus į juos dominusius klausimus ir kartu ieškojo sprendimų opiausioms vietos problemoms.

Infrastruktūra, darnus judumas, naujų gatvių ir šaligatvių įrengimas bei senųjų tvarkymo darbai. Tai vienos aktualiausių temų Romainių gyventojams. Juolab, kad Romainiai – labiausiai nuo centro nutolusi miesto dalis.

Gyventojams pristatytas nuo liepos 1-osios pradėjęs kursuoti 64 autobuso maršrutas. Be to, greta dabar esamų keturių kelių, vedančių Romainių link, jau tvarkomas ir penktasis, besidriekiantis A. Šapokos gatve nuo B. Brazdžionio iki Mosėdžio gatvės. Iki šiol ten buvusį žvyrkelį planuojama dar šiemet išasfaltuoti, o tuo pačiu remonto sulauks ir Mosėdžio gatvė.

„Tai nebus didelė magistralė, tačiau taip sparčiai plečiantis Romainiams, papildoma arterija tikrai ženkliai prisidės prie greitesnio ir patogesnio gyventojų susisiekimo“, – kalbėjo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Toliau kelininkų technika pajudės į Romainių, Lubinų gatves ir šiuo metu projektuojamą Brazdžionio gatvę. Taip pat svarstoma, atliepiant į gyventojų poreikius, įrengti šaligatvį vienoje Liucijanavos gatvės pusėje.

„Esame tikri, kad tiesioginis kontaktas su žmonėmis yra tiesiausias kelias naudingų sprendimų link. Čia susirenkame ne kaltinti vieni kitus ar priekaištauti, bet, visų pirma, išklausyti. Vienpusiški reikalavimai nepriveda prie pozityvių rezultatų, todėl siekiame dialogo, ieškome kompromisų. Norime, kad matydami savo bendruomenės problemas, žmonės suprastų ir bendrą kontekstą viso Kauno mastu. Išgirdę gyventojų lūkesčius ir pastebėjimus diskutuojame, kaip jie dera su miesto planais bei ieškome galimybių geras idėjas paversti realybe“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Anot jos, Romainiuose žūtbūt reikia spręsti vietos bibliotekos ir ambulatorijos patalpų klausimus, nes šiuo metu jos yra nepavydėtinos būklės. Galiausiai greta infrastruktūrinių sprendimų vicemerė ragino atkreipti dėmesį ir į socialinius klausimus. Čia pagrindiniu prioritetu miestas laiko bendruomenines paslaugas, vaikų dienos centrus ir kitas susijusias veiklas. Siekiant skatinti ir stiprinti tokias iniciatyvas, ketinama investuoti į edukaciją.

„Žmonės yra tas stuburas, užtikrinantis bendruomenės stiprybę ir efektyvią veiklą. Todėl turime užtikrinti, kad jie augtų drauge su visu miestu. Romainiuose matome net kelias vietos gyventojų interesams atstovaujančias bendruomenes, todėl šis klausimas yra ypač aktualus“, – pastebėjo vicemerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Keliai žinoma, reikalingi, o kas dėl mokyklos???? Pastatė pradinę, o kas po keturių metų? Vaikai turės važinėti į Šilainius arba Vilijampolę? Nei Romainiuose, nei Giraitėje, nei Užliedžiuose nėra mokyklos. Namai dygsta kaip grybai, atsikelia jaunos šeimos su vaikais, o iki mokyklos reikia vos ne valandą važiuot....

Arturas

Arturas portretas
Tuščios šnekos apie vėjus.Viskas prasideda nuo judėjimo laisvės. Gali įrengti nors ir auksinę biblioteką,bet jeigu iki jos veda šunkelis.... .

Eiguliu raj. gyventojas

Eiguliu raj. gyventojas portretas
Tu62ios kalabos ir tusti pazadai. Juk gerai dirbantis seniunas zino to rajono problemas, pagaliau yra seniunaiciai kurie dar vis po vtruputi domisi problemomis tai cia tie susitikimai su valdzia tik del akiu dumimo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių