Pereiti į pagrindinį turinį

Rūpestis pačiais mažiausiais ir jų šeimomis (Metų kaunietės rinkimai)

2017-02-01 12:00
DMN inf.

Rūpintis vienas kitu, ypač vaikais, yra ne tik šeimos narių, bet visos visuomenės pareiga. Šįkart pristatome dar dvi veiklias moteris, daug jėgų ir laiko atiduodančias pačių mažiausių piliečių interesams ginti ir gerovei, sveikatai užtikrinti.

INGA LAUKYTĖ-BUDRIENĖ INGA LAUKYTĖ-BUDRIENĖ

03. Birutė Daugėlienė

Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja, apgynusi kelių šimtų vaikų teises, suteikusi pagalbą jiems, tėvams, įtėviams ir globėjams.

Kaunas – viena pirmųjų savivaldybių, parodžiusi iniciatyvą ir savo lėšomis pradėjusi ruošti profesionaliuss globėjus, kurie galėtų pasirūpinti kūdikiais, negalinčiais augti savo šeimose.

Pagal prieš mėnesį įsigaliojusį įstatymą iš šeimos paimti vaikai iki trejų metų į globos namus galės patekti tik išimtiniais atvejais ir būti juose ne ilgiau kaip tris mėnesius.

Socialiniams globėjams skiriama tam tikra išmoka.

Kaune jau yra apmokytų specialių globėjų šeimų ir ši sistema mūsų mieste jau veikia.

B. Daugėlienė pasakojo, kad, net ir turint tokių globėjų, nauja tvarka gali kelti sunkumų susiduriant su sergančiu vaiku, kurį reikia paimti iš šeimos. Tad ieškoma išeities ir šiais atvejais.

12. Inga Laukytė-Budrienė

Pirmosios Lietuvoje neišnešiotukams ir jų tėveliams padedančios organizacijos "Padedu augti" vadovė, ne vienus metus nuoširdžiai padedanti anksčiau laiko naujagimio susilaukusioms šeimoms įveikti sunkiausius jų gyvenime etapus, vykdo gyvybiškai svarbius projektus, padedančius gerinti neišnešiotukų priežiūros sąlygas Kauno klinikose.

"Tai moteris, kuri labai daug jėgų atidavė ir pastangų įdėjo tam, kad 2016 m. mūsų neišnešiotukus auginančioms šeimoms būtų lengviau – pati teikė ir kuravo kompleksinės pagalbos teikimą mūsų šeimoms, negailėjo jėgų ir sveikatos, kad būtų atidarytas pirmasis Lietuvoje Donorinio motinos pieno bankas, padėjo vykdyti projektą "Kalėdų naktį tylią išgelbėkime gyvybę", kurio metu renkamos lėšos įrangai, be skausmingų dūrių ir kraujo ėmimo analizuojančiai neišnešiotuko dujų pusiausvyrą kraujyje", – apie I. Laukytės-Budrienės veiklą kalbėjo jos bendražygė, viena organizacijos "Padedu augti" steigėjų Julija Kulik-Dulskienė.

Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKA XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kaunodiena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Jūsų balsų laukiame iki vasario 10 d. Į kitą etapą pateks dešimt kauniečių, sulaukusių didžiausio jūsų palaikymo.

Daugiau informacijos apie projektą "Metų kaunietė" rasite kauno.diena.lt/mk.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų