Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos ambasadorius: Kaunas man kelia ypatingus jausmus

2015-07-16 11:17
DMN inf.

Trečiadienį Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis susitiko su Rusijos Federacijos ambasadoriumi Aleksandru Udalcovu, kuris atvyko pasveikinti mero su naujomis pareigomis ir aptarti bendradarbiavimo sritis.

„Diplomatinį darbą dirbu jau 42 metus, aplankiau daug miestų ir valstybių, tačiau Kaunas man visada sukelia ypatingai teigiamas emocijas. Kai tik pasitaiko proga čia atvykti, visada su malonumu važiuoju, mėgstu pasivaikščioti Kauno gatvėmis. Čia tikrai maloni atmosfera, šilti žmonės“, – kalbėjo Rusijos ambasadorius A. Udalcovas.

„Kaunas Rusijos Federacijoje turi du miestus partnerius. Nuo 2007 m. bendradarbiaujam su Sankt Peterburgu, o su Kaliningradu draugystė tęsiasi nuo 2001-ųjų. Kartu su Vilniumi organizuojami Sankt Peterburgo renginiai Kaune ir Vilniuje: verslo forumai, spektakliai, konferencijos. Sankt Peterburgo kolektyvai aktyviai dalyvauja renginyje „Operetė Kauno pilyje“. Keletą metų per „Baltijskij dom“ Kauno miesto teatrai sėkmingai reprezentavo miestą tarptautiniame teatrų festivalyje Sankt Peterburge, – pasakojo Kauno meras V. Matijošaitis. – Su Kaliningradu taip pat vyksta kultūrinis bendradarbiavimas - Kauno savivaldybės atstovai yra kviečiami ir dalyvauja Kaliningrado srities dienų renginiuose, Kaliningrado delegacijos atvyksta į „Kauno Hanza dienų“ renginius“.

Prieš du mėnesius buvo pradėti tiesioginiai skrydžiai iš Sankt Peterburgo į Vilnių. Skydžių plėtra numatoma ir į Palangos oro uostą. Kauno meras iškėlė idėją, kad tiesioginiai skrydžiai galėtų būti vykdomi ir į Kauną.

Ambasadorius pripažino, kad Kaunas puikiai išnaudoja savo logistines galimybes, todėl tiesioginių skrydžių iš Sankt Peterburgo į Kauną galimybė tikrai domintų Rusijos oro uosto bendrovę, jau vykdančią skrydžius į sostinę.

Pasak ambasadoriaus, daugelis Europos šalių vertina Kauno siekį pritraukti kuo daugiau užsienio investicijų. „Ne tik Kaunas, bet ir kiti miestai domina Rusijos prekybininkus, kitos srities verslininkus. Gyvenimas juda į priekį visiems žmonėms: tiek jūsų valstybės, tiek mūsų. Bendradarbiavimas pačiose įvairiose srityse – verslo, kultūros ir meno, sporto – visada naudingas“, – teigė Rusijos ambasadorius.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas, kuruojantis kultūrą, pakvietė ambasadorių ir jo komandą atvykti į Kaune spalio 23-25 dienomis vyksiančias dienas, skirtas Andrejui Tarkovskiui.

Susitikimo metu pasidžiaugta, kad 2005-aisiais penki didieji Lietuvos miestai, švenčiant 750 metų jubiliejų, Kaliningrade įrengė Lietuvos aikštę, o tarp miestų iki šiol vyksta įvairiausių bendrų kultūrinių mainų ir projektų. Kaune taip pat veikia Aleksandro Puškino gimnazija, kur mokosi daug rusakalbių vaikų, daugiau kaip 20 metų švietėjišką ir kultūrinę veiklą vykdo Mstislavo Dobužinskio rusų kultūros ir estetinio lavinimo centras.

Po susitikimo su Kauno miesto meru, Rusijos ambasadorius išvyko į Auštųjų Šančių kapines, kur palaidoti Lietuvos, Rusijos ir Vokietijos kariai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų