Pereiti į pagrindinį turinį

S. Dariaus ir S. Girėno atminimą pagerbę dviratininkai sugrįžo į Kauną

2013-07-22 11:57
DMN inf.

Kaunas pasitiko sugrįžusius dviračio žygio į Soldiną dalyvius. Startavę Kaune, įveikę daugiau nei 1,5 tūks. kilometrų žygeiviai pagerbė legendinių Lietuvos lakūnų S. Dariaus ir S. Girėno atminimą jų žūties vietoje, o grįždami dar aplankė ir Žalgirio mūšio lauką.

Ši dviratininkų išvyka atkartojo prieš 25 metus vykusį analogišką patriotinį žygį. Vienintelis abejų žygių dalyvis ir šiemetinės išvykos iniciatorius keleivinių lėktuvų pilotas Jonas Ruzgas džiaugėsi, kad pavyko saugiai nuvažiuoti iki Soldino ir grįžti atgal. Didžiausią pavojų siauruose Lenkijos keliuose kėlė dideli transporto srautai, tačiau naujo žygio dalyviams buvo ir lengviau, nei jų pirmtakams prieš ketvirtį amžiaus, nes jie važiavo jau pramintu maršrutu, o ir Lenkija daugeliui jau yra gerai pažįstamas kraštas.

„Mano tikslas buvo pažadinti jaunimo sąmonę. Norėjau parodyti žygio dalyviams, kad viskas priklauso nuo mūsų, kad mes ir esame valstybė. Jeigu negerbsim savo istorijos, tai niekas kitas už mus tai nepadarys“, – sakė J. Ruzgas. Kaip ir prieš ketvirtį amžiaus, taip ir dabar žygeivius į priekį vedė patriotiniai jausmai.

Žygio vadovas Edgaras Parasockis akcentavo, kad visi dalyviai sėkmingai atlaikė kelionės sunkumus. Kelyje išvengta rimtesnių traumų ir gedimų. 
„Jaučiuosi labai gerai. Nors nuvažiavome ilgą kelią, nesu pavargęs – šis žygis kaip tik mus įkvėpė ir suteikė daug naujų jėgų“, – sakė E. Parasockis. Komandos vadovas džiaugėsi, kad numatytą atstumą iki Soldino ir atgal pavyko įveikti per trumpesnį laiko tarpą, nei buvo numatyta. Žygeiviai startavo liepos 6 dieną ir turėjo tikslą grįžti į Kauną iki oficialaus S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 80-ečio jubiliejaus minėjimo, kuris vyko liepos 20 dieną.

Kelionė iš Kauno į Soldiną ir atgal užtruko 12 dienų. Žygyje dalyvavo devynių žmonių komanda, kurios branduolį sudarė Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos instituto studentai, o pats jauniausias žygio dalyvis buvo trylikametis J. Ruzgo sūnus Robertas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų