Savivaldybė vairuotojus nubaudė už nieką?

A.Juozapavičiaus prospekte šalia daugiabučių automobilius palikę keli vairuotojai buvo nubausti. Paaiškėjo, kad jiems baudos galėjo būti skirtos ne visiškai pagrįstai.

Antradienį Kauno miesto savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame pabrėžta, kad kai kurie vairuotojai įsigudrino savo automobilius statyti ant A. Juozapavičiaus prospekte paklotų naujų šaligatvių.

„Naujieji šaligatviai yra skirti tik pėstiesiems. Jokiu būdu jie nėra skirti transportui, ant jų negalima statyti automobilių, kurie laužo bei gadina naujai išklotas plyteles", – grūmojo savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos (VTT) vedėjo pavaduotoja Irma Vasiliauskienė.

Pažeidėjams pagrasinta baudomis nuo 100 iki 300 Lt.

Tačiau VTT vedėjas Rimas Sidera antradienį pripažino patekęs į kuriozišką situaciją, nes paaiškėjo, kad jo vadovaujama tarnyba ėmėsi gaudyti ir nubaudė vairuotojus, kurie A.Juozapavičiaus prospekte automobilius paliko ne ant šaligatvių, o baigiamoje įrengti aikštelėje.

„Užfiksavome pažeidimus, bet vėliau paaiškėjo, kad pagal projektą toje vietoje, kur buvo paliktos transporto priemonės, numatyta automobilių stovėjimo aikštelė, tik dar nepakabinti ženklai ir nepažymėtos vietos“, – aiškino R.Sidera.

Sužinojusi, kad šioje vietoje – automobilių aikštelė, tad joje palikti automobilį lyg ir ne pažeidimas, VTT pasiteiravo Miesto tvarkymo skyriaus, kaip toliau elgtis su vairuotojais. Gautas nurodymas ir toliau čia neleisti statyti automobilių, kol nebus pastatyti ženklai.

„Čia statyti automobilių dar negalima, nes rangovas objekto mums dar nepridavė, tai vis dar statybvietė, kuroje, pagal įstatymus, mašinų negalima palikti“, – dėstė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Tačiau nusvilusi VTT tikina, kad dabar neskubės bausti ratuotų kauniečių, minėtoje vietoje palikusių automobilius.

„Šiuo metu nuo baudų susilaikome, nes situacija iki galo neaiški. Nesinori skriausti gyventojų“, – teigė R.Sidera.

Žurnalistams pradėjus domėtis painiava valdininkų darže, pranešimas apie gresiančias baudas vairuotojams A.Juozapavičiaus prospekte iš savivaldybės interneto puslapio paslaptingai pradingo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taisonas

Taisonas portretas
Jau Juozapavičiaus pr.,reikalauja remonto.Nu gatvė,duobė išlindo.

geeeras

geeeras portretas
„Čia statyti automobilių dar negalima, nes rangovas objekto mums dar nepridavė, tai vis dar statybvietė, kuroje, pagal įstatymus, mašinų negalima palikti“, – dėstė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.""" Pakalniški, tai koks tavo reikalas apie statybų aikštelėse paliktus statybinikų automobilius? Ir pagal kokius įstatymus statybininkas negali atvažiavęs į darbą ten palikkt auto? Ar aš kažko nesuprantu?

gintaras

gintaras portretas
ne diel nieko o cia yra statymas ant piesciuju tako! visus tokius reik fotkint ir siust i e.policija
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių