Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė valytojas atleis dėl gražaus skaičiaus?

2009-10-01 17:03
Savivaldybė valytojas atleis dėl gražaus skaičiaus?
Savivaldybė valytojas atleis dėl gražaus skaičiaus? / DMN arch. nuotr.

„Jeigu atleis valytojas ir vairuotojus, tai jau nebus reforma. Arba reforma tik dėl gražaus skaičiaus“, - pasipiktino savivaldybės kontrolierius Gediminas Raudonis, išgirdęs, kaip ketinama mažinti savivaldybės administracijos aparatą.

Saviškio kritikuoti neskuba

G.Raudonio teigimu, miesto vadovams pateiktose išvadose buvo kalbama apie administracijos struktūros ir etatų optimizavimą, o ne apie aptarnaujančio personalo mažinimą. G.Raudonis įrodinėjo, kad miesto meras Andrius Kupčinskas pritarė pateiktiems pasiūlymams, o Viešosios vadybos ir strategijos skyrius pateikė visai ką kita.

„Kam mes sėdėjome tris mėnesius ir kažką skaičiavome? Neleidau darbuotojų atostogų, kad pabaigtume darbą, o pasirodė, kad atleis ne valdininkus, o valytojas. Tai juk nieko nesprendžia“, - neslėpė pasipiktinimo savivaldybės kontrolierius.

„Jis turbūt per daug pasakė. Dar nėra priimta konkrečių sprendimų“, - taip Viešosios vadybos ir strategijos skyriaus vedėjo Andriaus Cechanavičiaus pateiktus siūlymus įvertino meras, tačiau kritikuoti valdininko neskubėjo. A.Kupčinskas teigė, kad kiekvienas dirba savo darbą, o galutinį sprendimą turės priimti politikai.

A.Cechanavičius viešosios vadybos principų įgyvendinimu ir savivaldybės strategija rūpinasi nuo balandžio vidurio. Jis yra mero patarėjos konservatorės Editos Gudišauskienės brolis.

Valytojos merui patinka

„Yra susitarta dėl bendros nuostatos administraciją mažinti maždaug šimtu žmonių. Apie tai kalbėjome koalicijoje ir frakcijoje“, - aiškino A.Kupčinskas. Paklaustas, kodėl didžiąją dalį atleistųjų sudarys valytojos ir vairuotojai, meras tikino, kad išsiskyrė savivaldybės kontrolieriaus ir Viešosios vadybos ir strategijos skyriaus vedėjo pozicijos. „Etatų mažinimo naštos nereikėtų sukrauti ant paslaugas teikiančių žmonių“, - teigė A.Kupčinskas.

Meras suskubo girti savivaldybės patalpas valančias darbuotojas. „Niekada jokie dokumentai nedingsta, dulkių irgi niekur nematyti“, - privalumus vardijo miesto vadovas. Tačiau jo nuomone, vairuotojų savivaldybėje yra per daug.

Per metus savivaldybės patalpų valymas atsieina 790 tūkst. litų. Iš šios sumos darbuotojoms mokami atlyginimai, perkamos valymo priemonės. A.Kupčinskas prasitarė, kad skelbiant konkursą valymo paslaugoms pirkti bus numatyta 850 tūkst. litų suma per metus tikintis, kad konkurso dalyviai pasiūlys mažesnę kainą. A.Kupčinsko nuomone, konkursą laimėjus kokiai nors firmai paslaugos kokybė gali suprastėti.

Valdininkų gali daugėti

G.Raudonis neslepia, kad jau kitąmet valdininkų skaičius vėl gali būti didinamas. Tai bus susiję su apskričių viršininkų administracijos reforma.

„Jeigu savivaldybei bus perduotos funkcijos, kurias dabar atlieka Kauno apskrities viršininko administracijos specialistai, darbą turėsime dirbti, taigi ir darbuotojų reikės“, - teigė savivaldybės kontrolierius.

Vyriausybės sprendimu, kai kurias apskričių viršininkų administracijų funkcijas perims ministerijos, o dalis bus perduota savivaldybėms. „Žemėtvarkos, statybos priežiūros skyriai atiteks mums. Jie labai svarbūs ir reikalingi žmonėms, todėl negalima jų panaikinti“, - aiškino G.Raudonis.

„Visa reforma daroma tik dėl akių. Juk aišku, kad saviems kėdes reikia išsaugoti, o mažiau savi bus išmesti“, - sakė vienas administracijos darbuotojas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų