Šilainiuose baigtos naujo Ortopedijos-traumatologijos korpuso statybos

Iš miesto centro – į patogesnes erdves Josvainių gatvėje. Tokie pokyčiai greitai palies vadinamojo „traumpunkto“ pacientus bei personalą. Iki šiol Gedimino gatvėje paslaugas teikę ortopedai-traumatologai jau greitai su kolegomis kelsis į naująjį LSMU Kauno ligoninės korpusą Šilainiuose. Čia pabaigti dvejus metus trukę statybos darbai – po Naujųjų pastate įsikurs Traumatologijos punktas su moderniomis operacinėmis, palatomis pacientams, konsultacijų ir tyrimų kabinetais.

Platesnis paslaugų spektras

„Kokybiška medikų priežiūra turi būti kuo lengviau prieinama kiekvienam kauniečiui. Jau prieš kelerius metus sėkmingai įgyvendinome pokyčius sujungiant Kauno miesto polikliniką. Rezultatai kalba patys už save: pacientų skaičius ir paslaugų kokybė – auga, padidėjo gydytojų atlyginimai, pagerintos darbo sąlygos, atnaujinta nemažai patalpų. Lėšos tam nenukrito „iš dangaus“. Pagrindinis darbas buvo atsisakyti su medicina nesusijusių pareigybių, nes iš senų laikų buvo pristeigta daug apytuščių ūkio dalies etatų.

Miestas toliau įgyvendina naujus projektus. Šilainiuose baigėme statyti Kauno ligoninės Traumatologijos-ortopedijos korpusą. Kauniečiai galės būti tikri, kad daugelio po senovei dar vadinamoje „antroje ligoninėje“ jie gaus kur kas platesnį spektrą kokybiškų paslaugų. Didesnė jų koncentracija vienoje vietoje bus ekonomiškesnė ir naudingesnė. Sveikata – brangiausias žmogaus turtas. Investicijos į medicinos infrastruktūrą mieste pasitarnaus kiekvienam – ir pagalbos prašantiems kauniečiams, ir ją teikiantiems profesionalams“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Naujojo LSMU Kauno ligoninės korpuso statyba startavo kiek daugiau nei prieš dvejus metus. Miesto centre teiktos paslaugos bus perkeltos į naujas erdves arba integruotos į centrinį gydymo įstaigos padalinį Šilainiuose.

Personalas iš miesto centro pradės kraustytis šių metų gruodį. Persikėlimas suplanuotas nuosekliais etapais, užtikrinant medicinos paslaugų nenutrūkstamumą. Apie pasikeitimus pacientai bus informuoti iš anksto.

Investicijos į medicinos infrastruktūrą mieste pasitarnaus kiekvienam – ir pagalbos prašantiems kauniečiams, ir ją teikiantiems profesionalams.

Naujo traukos centro vizija

Josvainių gatvėje pastatytas šiuolaikinių standartų A++ energinio naudingumo klasės, 4784 kv. metrų bendrojo ploto trijų aukštų pastatas. Jame įsikurs Ortopedijos-traumatologijos, Skubios pagalbos, Stacionaraus gydymo ir Traumų skyriai, taip pat gydytojai anesteziologai-reanimatologai bei radiologai.

Naujajame korpuse įrengtos 5 operacinės, 70 lovų pacientams, nauja diagnostinė ir gydymo įranga. Pasak LSMU Kauno ligoninės atstovų, jis atitinka šiuolaikinius standartus, darbuotojų bei pacientų poreikius.

Personalui ir lankytojams prie pastato įrengta parkavimo aikštelė, ko iki šiol nebuvo miesto centre esančiame padalinyje. Taip pat pasirūpinta elektromobilių įkrovos stotelėmis, dviračių stovais ir patogiu privažiavimu greitosios pagalbos automobiliams.

„Atlaisvinus senąsias Raudonojo Kryžiaus patalpas, miestas sieks šiam kvartalui įkvėpti naujos gyvybės. Tokioje vietoje, pačiame miesto centre, turėtų kurtis gyvenamieji būstai, komercinės patalpos, biurai, viešbučiai, restoranai.

Laisvės alėja ir Nepriklausomybės aikštė aplink vadinamą soborą jau dabar pilna veiksmo, bet potencialas šiai erdvei yra nepalyginamai didesnis. Stengsimės jį išnaudoti tinkamai. Paprastai tariant, iki šiol šiame miestui priklausančiame komplekse daugiausia lankydavosi ligoninės pacientai ir jų artimieji, o ateityje čia bus traukos centras visiems kauniečiams“, – pridūrė V. Matijošaitis.

Dar daugiau dėmesio slaugai

Ties naujai įgyvendintu ligoninės korpuso statybų projektu Kauno progresas sveikatos priežiūros srityje nesustos. Savivaldybė jau kuris laikas nuosekliai siekia pažangos ir slaugos srityje.

Tęsiama Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės plėtra. Numatyta keliskart didinti erdves ir lovų skaičių Raudonojo Kryžiaus gatvėje esančiame Panemunės padalinyje, kad garbaus amžiaus žmonėms, ypač sunkios būklės pacientams ar sergantiesiems nepagydomomis ligomis, paslaugos būtų prieinamos kuo greičiau, nelaukiant eilėse.

Taip pat ruošiamasi plėsti slaugos apimtis ir Vičiūnų skyriuje, Kruonio gatvėje.

Dar vienas beveik 200 vietų korpusas bus pritaikytas slaugos funkcijai Kulautuvoje, vietoje ten anksčiau veikusios vaikų tuberkuliozės ligoninės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pradedantis devintą dešimtmeti

pradedantis devintą dešimtmeti portretas
Teko apsilankyti Klaipėdos 3-je poliklinikoje pas akiu ligu gydytoją.Laukiau beveik mėnesi.Gydytojui išsakiau problemas,apziurėjo,pasakė,kad išrašys du receptus.Pagal pirmą,reiks lašinti 15 dienu po keturis kartus i dieną,paskui daryti pertrauką 5 dienas,o paskui lašinti dar penkias dienas,jau iš antro vaistu recepto .Nuėjo išrašyti vaistu i kitą kabinetą.Grizo su vienu receptu,pasakė,kad visko atsiminti nesugebėsiu,todėl galėsiu palašinti tik pagal vieną receptą.Maloniai atsisveikino

Teisingai !

Teisingai ! portretas
Ir kam gi klumpiams reikalingas traumatologijos skyrius miesto centre, kurį taip patogu pasiekti iš visų miesto (ir ne tik jo ) rajonų ? Be to, senas gražus pastatas viduryj miesto - ne kiekvieno mirtingojo nosiai (ir kišenei)...

....../

....../ portretas
Niekad tikėti negalima tuo ,kur skamba gražiai ir saldžiai bei patraukliai... Iki šiandienos matosi tik medicinos griūtis ... Medikai turėtų gydyti ,o ne paslaugas ,kaip vamzdžiams kokiems suteikti.... . Tai ne medikų kaltė... . Nelemta vidaus " okupantų " kuriama sistema.... Ko gera dar metai ir bus medicina jau tokia kaip pas anglus....----" Vemi ar kakini kraujais ,na tada pasikalbam" - sako medikas; lūžo? - priimsiu po mėnesio .... ." Čia mums , kurie neturim pinigų privačioms paslaugoms , kuriuos mūsų " patriotai " vadina išlaikytiniais, atliekomis , patvoriniais , kurie vis dar neišdvėsė , bet greitai išdvės.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių