Šiukšlių konteinerių detektyvo atomazga: angų dar teks laukti mėnesį

Vakar rašėme apie į keblią situaciją pakliuvusiems Panemunės gyventojus. Prie 9 namo Mažojoje gatvėje atsirado nauji požeminiai šiukšlių konteineriai, tačiau gyventojai jais naudotis negali – neišpjautos ertmės, per kurias galėtų įmesti šiukšles. 

Gyventoja pasakojo, kad seni konteineriai, esantys kiek atokiau nuo namo likę, tačiau nemažai aplinkinių gyventojų tingi šiukšles nešti iki jų, ir tiesiog palieka prie jiems arčiau esančiųjų naujųjų.

Moteris stebėjosi, ne tik tuo, kad modernieji požeminiai konteineriai kažkodėl be ertmių, ir į juos neįmanoma įmesti šiukšlių, bet ir tuo, kodėl jie taip arti namo.

„Smarvė ir atliekos, besimėtančios ant šaligatvio bei vejoje. Pilna musių, nesinori net į balkoną išeiti. O vakar kažkas buvo atvežęs ir palikęs net dujinę orkaitę. Tiesa, ją vėliau kažkas pasiėmė“, – pasakojo gyventoja.

Ji sakė, kad ne kartą raštu kreipėsi dėl šios situacijos, tačiau vietoje atsakymų gavo, kai teigė, tik didesnę sąskaitą už šiukšles.

Bendrovė „Kauno švara“ teigė negalinti pakomentuoti, kaip naudotis tokiais konteineriais. Jos atstovė portalui kauno.diena.lt teigė, kad naujųjų konteinerių įrengimas ir pridavimas vyksta per Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrių.

Ketvirtadienį sulaukėme Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės komentaro dėl situacijos Mažojoje gatvėje. Pasirodo, naujaisiais konteineriais bus galima naudotis tik po mėnesio.

„Nurodytu adresu konteineriai dar nepriduoti. Rangovas minėta aikštelę planuoja priduoti spalio pabaigoje, bus išpjautos konteinerių angos atliekoms mesti ir sutvarkytas gerbūvis aplink aikštelę“, – aiškino R. Savickienė.

Nurodytu adresu konteineriai dar nepriduoti. Rangovas minėta aikštelę planuoja priduoti spalio pabaigoje.

Panemuniškiams tą mėnesį siūloma tiesiog pakentėti? „Gyventojai turi naudotis tais konteineriais, kuriais naudojosi iki šiol (senaisiais). Rangovo paprašėme, kad uždėtų informacinius lapelius, iki šiol apjuosdavome įrenginėjamus konteinerius „stop“ juosta, bet gyventojai vis tiek ją nuimdavo. Senieji konteineriai bus išvežti tuomet, kai bus pilnai įrengti naujieji“, – sakė vedėja.

Anot jos, šiuo metu yra priduota 270 komunalinių atliekų surinkimo aikštelių kuriomis gyventojai gali naudotis. Iš viso Kaune bus įrengta 567 komunalinių atliekų surinkimo aikštelės.

Tokių konteinerių privalumai: užima mažiau vietos,  60 proc. jų talpos užkasta po žeme, virš žemės jie bus iškilę 1,2 m. „Pagrindinis jų pliusas – mažiau sklis blogo kvapo, o žemės šaltis stabdys bakterijų plitimą. Skaičiuojama, kad atliekų išvežimas bus retesnis, ir tai leis sutaupyti apie 15-20 proc. išvežimo kaštų ir t. t.“, – vardijo R.Savickienė.

Naujųjų konteinerių gamyba ir įrengimas iš viso kainuos 4,48 mln. eurų. Didžiąją dalį šių lėšų (85 proc.) finansuoja Europos Sąjungos struktūriniai fondai. Likusią dalį biudžeto skirs Kauno miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
5a aplinkos skyriaus vedėja akivaizdžiai neadekvati,jai šiukšlynas 10 metrų nuo langų normalu.Kada Lietuvoj žmonės šiukšles pylė palangese.Matom kokia Krabo komanda,biurokratai,žmonės jiems nulis

Anonimas

Anonimas portretas
Taikos pr 59, 63, 73 namo gyventojai liko be jokio šiukšlių konteinerio. Ant namų kabo neaišku kieno raštelis nešti į konteinerius, kurių artimiausias daugiau nei beveik km atstumu. Senam žmogui -tai iššūkis. O dalis visai neneš ir mes į tą pačią vietą kur metę. Jau kalnas per pusdienį sumestas. Gal ir mokestis sumažės. Juk trigubai mažiau konteinerių, trigubai mažiau mažiau taškų reikia apvažiuoti o gal greitai tiesiai Kauno švarai į jų aikštelę tiesiai pristatysim.

klausimas poniai

klausimas poniai portretas
ji kalba apie vienintelį aktą dėl konteinerių statymo po langais 10 m atstumu, o apie vieno žmogaus skambutį iš Senamiesčio, dėl kurio vietoj konteinerių atsirado maišai ir rytinis šiukšlių surinkimo reisas, kažkodėl per TV nepaaiškino. Kam nepatinka konteineriai, skambinkite ir prašykite maišelių sistemos, gal pavyks ir jums, jei turite draugelių savivaldybė ar prie panašaus lovio.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių