Pereiti į pagrindinį turinį

Darbininkai nukirto kabelį – tūkstančiai kauniečių liko be interneto

2013-11-06 15:10

Trečiadienį priešpiet daugelio kauniečių laukė nemaloni staigmena – dingo internetas.

Trečiadienį priešpiet daugelio kauniečių laukė nemaloni staigmena – dingo internetas. Darbo dienos pabaigoje interneto tiekimas dar nebuvo atnaujintas.

Portalas kaunodiena.lt išsiaiškino, kad Savanorių pr. ir K. Petrausko g. sankryžoje šiandien buvo nukirstas mobiliojo ryšio operatoriaus „Bitė“ kabelis. Bendrovės atstovė spaudai Laura Bielskė patvirtino, kad dėl šios priežasties be interneto liko keli tūkstančiai kauniečių. Į nelaimingųjų sąrašą pateko ir Kauno policija. Interneto ryšys mieste nutrūko apie 11 val.

„Dėl šio gedimo mūsų klientai patyrė ryšio trukdžius 3G tinkle, todėl rekomenduojame telefonus nustatyti veikti 2G tinkle“, – sakė L. Bielskė. „Bitės“ vartotojai mobiliaisiais telefonais gali naudotis.

Bendrovės atstovė teigė, kad statybininkai nutraukė optinį kabelį, kurį sudaro 144 laidai, ir tik vienas iš jų tiekia ryšį „Bitės” klientams. Kam priklauso kiti kabeliai, ji tvirtino nežinanti.

Savanorių pr. ir K. Petrausko g. sankryža jau ne vieną mėnesį virtusi statybų aikštele. Rugpjūtį bendrovės „Autokausta” darbininkai K. Petrausko g. pradėjo troleibusų kontaktinio tinklo įrengimo darbus, klojo kabelius, nes šioje gatvėje jau kitąmet turėtų važinėti troleibusai. Nuo rudens toje pačioje vietoje darbuotis pradėjo ir bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas“ darbininkų brigada. Jų tikslas – sumontuoti naujus šviesoforus.

Šiuo metu sankryžoje darbuojasi bendrovės „Autokausta” sunkioji technika. Bendrovės atstovas Arūnas Bulovas tik vakarop informavo, kad optinio kabelio nupjovimo darbai buvo suplanuoti iš anksto, tačiau su niekuo nesuderinti.

„K. Petrausko g. yra klojami kontaktinio tinklo pamatai, kurių gylis siekia net penkis metrus. Pradėjus darbus buvo pastebėta, kad maždaug dviejų metrų gylyje yra seniai tiestas optinis kabelis. Neliko kito pasirinkimo – tik patraukti kabelį į šoną", – pasakojo A. Bulovas. Darbininkai kabelį nupjovė, tačiau bendrovės atstovas žadėjo, kad dar šiandien interneto ryšys bus atstatytas.

Portalas kaunodiena.lt po tokio akibrokšto paklausė mobiliojo ryšio bendrovės, kaip ji vertina tokius „Autokaustos" darbo metodus.

„Šiuo metu mums svarbiausia kuo skubiau atkurti kokybišką interneto ryšį visiems mūsų klientams, o vėliau svarstysime, ar kreiptis į teismą dėl nuostolių atlyginimo", – sakė L. Bielskė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų