Statybos Dainavoje: paaiškėjo, kas atsiras iškirstų medžių vietoje

  • Teksto dydis:

Penktadienį portalas rašė apie Dainavoje iškirstus medžius. Jų nuo žemės paviršiaus nušluota apie porą dešimčių, todėl kauniečiai nuogąstavo, ar tai daroma teisėtai ir kam viso to reikia. Šiandien portalas sulaukė išsamaus Kauno miesto savivaldybės paaiškinimo.

Dar praėjusią savaitę portalo kauno.diena.lt skaitytoja Ramunė B. sunerimo dėl Dainavos mikrorajone augusių medžių likimo.

„Parkelyje šį mėnesį iškirsta apie 30 medžių, o kai kurie kelmai yra užpilti neaiškia medžiaga. Keisčiausia, kad invaziniai iškirsti medžiai taip ir palikti ant tako gulėti“, – apie vaizdus kitoje pusėje gatvės nuo buvusio „Pasimatymo“ pasakojo kaunietė.

Apie tai, kad duotas leidimas šioje vietoje kirsti medžius, portalą penktadienį informavo Kauno miesto savivaldybės atstovė Audronė Gudonytė.

„Kadangi planuojamos statybos, išduoti statybos leidimai, balandžio 4 d. patenkintas prašymas medžius iškirsti“, – teigė ji.

Tačiau tuomet žurnalistams dar nebuvo įvaryta, kas ir ką čia planuojama statyti. Šiandien portalą kauno.diena.lt pasiekė tikslesnis komentaras.

Vietoje iškirstų medžių bus pasodinti projekte numatyti želdiniai.

„0,3894 hektaro žemės sklypas adresu V. Krėvės pr. 50A priklauso fiziniam asmeniui. Jo naudojimo būdas – vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų pastatų teritorijos. Sklypą savininkas įsigijo dar 2006 m., o 2016 m. buvo gautas statybos leidimas vieno vienbučio ir šešių dvibučių gyvenamųjų namų statybai“, – aiškino savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė ir paminėjo, kad leidimai išduodami tik saugotinų medžių kirtimui. 

Galima manyti, kad 19 iškirstų medžių vietoje atsiras gyvenamieji namai. Tačiau savivaldybės atstovai ramino ir žadėjo, kad ši vieta neliks be žalumos.

„Šiuo atveju sklypo savininkas įsipareigojo, kad, tvarkant statybvietės teritoriją, vietoje iškirstų medžių bus pasodinti projekte numatyti želdiniai“, – portalui kauno.diena.lt žadėjo R. Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur Kauno mero protas?

Kur Kauno mero protas? portretas
Ar tik cia ne pacio Kauno mero, ar jo giminaicio sklypas? Cia jis pats ta sklypa isigyjo ir dabar medzius kerta? Bizni daro? Kauno miestas nuolat džiaugdavosi žaliosiomis erdvėmis. O Kauno meras medzius kerta Pandemijos metu? Nedovanotinas mero elgesys! Nedovanotinas pinigu svaistymas! Nedovanotinas LIETUVOS AZUOLU naikinimas! Ar jis ten po to Palmes susiruose sodinti? Nebent Kaune bus kaip Majamyje? Kur Kauno mero protas? Rinksime kita mera Kaunui, toki kuris saugoja gamta, o ne ja Naikina!

Kaunas tvarkosi

Kaunas tvarkosi portretas
su kieno pagalba???????????'

????

???? portretas
O kaip galima isigyti sklypa, jei Kaune naujai suformuotu parduodamu sklypu oficialiai nera? Nes jei sklypai suformuojami, jie yra grazinami? Ir susigrazinti norinciu sarasas yra didesnis, nei sklypu skaicius? Cia taip teiraujantis sako.. Bet kazkaip vis atsiranda ir atsiranda nusipirkusiu sklypus... Kaip cia taip yra? Ir kur tai kontroliuojancios tarnybos?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių