Striptizo klubo savininkas pasinaudojo neįgaliaisiais

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

"Kauno dienos" skaitytojams užkliuvo Senamiestyje, Daukšos g., nuolat stovintis automobilis su striptizo klubo reklama. Nors šioje vietoje yra ženklas, draudžiantis stovėti, klubui bauda negresia – transporto priemonė pažymėta neįgaliojo ženklu.

Apėjo įstatymą

Ar jo vadovai, įdarbinę negalią turintį vairuotoją, verčiasi socialiai atsakingu verslu? Išgirdęs tokį klausimą vienas iš striptizo klubo šeimininkų Edvinas Juškauskas garsiai nusijuokė: "Taip, neįgalus." Solidaus verslininko įvaizdį bandantis sudaryti kaunietis net neslėpė, kad taip buvo apeiti įstatymai.

"Automobilį registravome neįgalaus asmens vardu, nes taip apėjome įstatymą. Dabar jis gali ten stovėti. Pagal įstatymus viską ir padarėme", – rėžė E.Juškauskas, kuriam Kaune priklauso ir keli  barai.
Anot jo, nėra čia ką ir slėpti: "Normalu, kad jei yra kažkoks įstatymas, jį prisitaikome – nieko nepažeidžiame ir automobilis gali stovėti", – pasak klubo savininko, esą niekam jų transporto priemonė visai netrukdo, puošia Senamiestį.

Nemato problemos

"Užsieniečiai prie jo fotografuojasi", – gyrėsi nuolat gatvėje stovinčiu objektu E.Juškauskas.

Pasak jo, automobilis skirtas vežioti klubo klientams, todėl kai nėra užsakymų, tiesiog stovi. "Nemanau, kad gyventojams trukdo, nebent konkurentams. Jei ne ši, tai kita mašina ten stovės. Bausk nebaudęs, iš įpročio visi ten stovi ir stovėjo", – Senamiesčio parkavimo specifiką aiškino E.Juškauskas.

Surištos rankos

Be neįgaliojo ženklo, automobilis dar turi ir savivaldybės išduotą leidimą įvažiuoti į Laisvės al., S.Daukanto ir Vilniaus g. Leidime ne tik pabrėžta, kad jis nesuteikia teisės automobilį tose gatvėse statyti, bet ir pats jo galiojimo terminas yra pasibaigęs praėjusiais metais.

Vis dėlto neįgaliojo ženklas vairuotojui suteikia lengvatas: galima įvažiuoti į zoną, pažymėtą kelio ženklais "Eismas draudžiamas" ir "Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas", stovėti ilgiau, negu leidžiama, vietose, kur stovėjimo laikas apribotas atitinkamais kelio ženklais, bei sustoti ir stovėti kelio ženklų "Sustoti draudžiama", "Stovėti draudžiama" galiojimo zonoje.

Pasak savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Dano Bortkevičiaus, minėta situacija jiems yra puikiai žinoma.

"Iš pradžių juos baudėme, bet paskui automobilis buvo perrašytas asmeniui, turinčiam neįgaliojo pažymėjimą, ir mūsų rankos tapo surištos", – nors jis teigė įsitikinęs, kad automobilio neįgalus asmuo nevairuoja, teisiškai esą to neįmanoma įrodyti.

Užkliuvo mokesčių inspekcijai

Šis Vilniaus g. esantis klubas ne pirmą kartą minimas prieštaringai vertinamose istorijose.

Prieš pustrečių metų Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atliko operatyvų jo patikrinimą. Tuomet nustatyta, kad per dvejus metus klubas, taikydamas ypač dideles nuolaidas alkoholiniams gėrimams ir neišduodamas kasos aparato fiskalinių kvitų, neapskaitė beveik 240 tūkst. litų pajamų ir nuo jų nesumokėjo per 40 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio.

Pasak Kauno apskrities VMI pranešimo, specialistams, tikrinantiems striptizo klubo veiklą, užkliuvo baro paslauga, kainuojanti 3 tūkst. litų.

Pamėginus išsiaiškinti, kas slypi po šiuo pavadinimu, ar kartais juo nedangstomas alkoholio pardavimas, klubo savininkas ėmė aiškinti, kad šampano butelis klube kainuoja per 7 tūkst. litų.

Pasak inspektorių, analizuotose kontrolinėse kasos aparato juostose tokių sumų aptikti nepavyko. Klubo savininkas, žadėjęs pateikti sąskaitas, įrodančias, kad gėrimas kainuoja 7 tūkst. litų, jų taip ir nepateikė.

Patikrinimo metu taip pat nustatyta neatitikimų tarp nefiskalinių ir fiskalinių kvitų, dar apie 20 tūkst. litų gautų pajamų nuslėpta klientui iš viso neduodant kvito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NAGI

NAGI portretas
Daukšos gatvėje, aplamai, neturėtų stovėti jokių automobilių. Nebent sustoti atvežus prekes.

kaunietis

kaunietis portretas
Paskaicius verslininko komentara darosi baisu, kai su sypsena kalbama apie tai, kaip apeina istatymus ir nejaucia jokio sazines grauzimo ar bant jau diskomforto, paprasciausiai juokiasi valstybei i veida.

komentatoriams

komentatoriams portretas
is kur istraukete ? Pareigunai nepaperkai!!!!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių