Pereiti į pagrindinį turinį

Sureaguota tik po mirtinos nelaimės: prie Nemuno atsiras atitvarai

2020-03-25 09:30
DMN inf.

Dviejų nelaimių, kai nesant apsauginių tvorelių į Nemuną įkrito žmonės, nepakako, tačiau sureaguota po trečiosios, kai į upę įkritęs dviratininkas neišgyveno. Netrukus prie upės miesto centre turėtų atsirasti atitvarai.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Toks sprendimas priimtas po to, kai vakar Karaliaus Mindaugo prospekte, netoli „Akropolio“ prekybos centro, žuvo į Nemuną kartu su dviračiu įkritęs žmogus. Vyras buvo ištrauktas, tačiau medikai tegalėjo konstatuoti jo mirtį.

„Pirmiausia norime pareikšti užuojautą žuvusiojo artimiesiems“, – portalui kauno.diena.lt atsiųstame komentare rašė Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius, pabrėždamas, „kad ir kokios šio įvykio aplinkybės bebūtų, tokios nelaimės akivaizdoje visi pasiteisinimai netenka prasmės“.

„Sprendimas neįrengti atitvarų atnaujintoje krantinėje nusistovėjo remiantis kitų miestų patirtimis, – aiškino T. Jarusevičius. – Iki šiol nebuvo bendro sutarimo šiuo klausimu ir jis vis kėlė nemažai diskusijų visuomenėje. Buvo nemažai pasisakančių už atvirą krantinę, kokia ji ir buvo pirminiame etape, kuomet buvo suprojektuota ir įrengta. Anuomet jokių tvorelių taip pat nebuvo – jos pastatytos tik gerokai vėliau“.

T. Jarusevičius teigė, kad antradienio tragiška nelaimė sukrėtė. „Todėl ilgiau svarstyti nebegalima. Nedelsiant bus priimti sprendimai, nežiūrint jokių vertinimų iš šalies, kad pirmiausia būtų užtikrintas žmonių saugumas. Atitvarai šioje vietoje yra neišvengiami ir jie bus įrengti kaip įmanoma greičiau“, – rašė mero patarėjas.

Trečiadienį jis negalėjo pasakyti, kada prasidės konkretūs darbai. Portalui kauno.diena.lt susisiekti su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus Aloyzu Pakalniškiu, kuris galėtų žinoti daugiau detalių dėl atitvarų statymo, nepavyko.  

Apsauginių tvorelių prie Nemuno nebeliko Nemuno krantinės rekonstrukcijos metu. Baigus ją tvarkyti atitvarų taip ir neatsirado.

Kauniečiams sukrutus dėl saugumo Kauno miesto savivaldybė pavyzdžiu rodė kitus Europos miestus, kur krantinėse atsisakoma tvorelių: todėl ir Kaune nebuvo numatyta jokių papildomų apsaugos priemonių.

„Kaip ir daugelyje Europos miestų ar Vilniuje, krantinės paprastai būna be atitvarų. Kol kas taip ir planuojame palikti, tačiau situaciją stebėsime, įsiklausysime į kauniečių nuomonę ir jeigu matysime poreikį, ieškosime vizualiai patrauklaus atitvarų sprendimo“, – pernai rudenį portalui kauno.diena.lt komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Atitvarai šioje vietoje yra neišvengiami ir jie bus įrengti kaip įmanoma greičiau.

Pasigesta ir krantinės apšvietimo, nes dabar sutemus ji skendi tamsoje. Apšvietimas, kaip žadėjo savivaldybė, planuotas įrengti remontuojant Karaliaus Mindaugo prospekto šaligatvius. 

Prieš dvi savaites viena nelaimė krantinėje vos nesibaigė tragedija, nes į upę įkritusią moterį išgelbėjo atsitiktinai netoliese buvę pareigūnai. 21-erių metų moteriai, kurią iš vandens ištraukė policininkai, atvykę medikai konstatavo žymų bendrą kūno atšalimą ir išsivežė į gydymo įstaigą.

Vasaros viduryje buvo įkritusi kita moteris, dviratininkė. Ją pavyko išgelbėti. Liepos 13-osios pavakarę buvo gautas pranešimas, jog Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekto pakrantėje įkrito 1976-ais metais gimusi moteris. Nelaimėlę gelbėję gelbėtojai panaudotojo ištraukiamas kopėčias.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų