Sutrupėję Vytauto parko laiptai nesulaukia remonto

Prieš keletą metų sutvarkytas Vytauto parkas, tačiau į šią žaliąją oazę vedantys laiptai nesulaukia kapitalinio remonto. Darbininkai tik kosmetiškai pakrapšto, palopo atsivėrusius plyšius, bet tai didelio poveikio neturi.

Kauniečiai pirštu beda į Vytauto parko laiptus, kurie sujungia patį parką ir Laisvės alėjos pradžią. Gyventojai tikina, kad šiais laiptais vaikščioti itin nepatogu, o ir vaizdas nežavi, nes vis kokioje pakopoje kas nors ištrupa ir matomos surūdijusios konstrukcijos.

„Daugelį metų niekas netvarko šitų laiptų. Kojas galima išsisukti. Pakopos skirtingo aukščio, vienos dengtos plytelėmis, kitos – betonu. Kai kur matyti surūdiję metalo gabalai, dar kitur vėl viskas trupa, byra“, – pasakojo kaunietis Algirdas.

Jam antrino ir kita praeivė. Ji sakė, kad lipti Vytauto parko laiptais nepatogu.

„Jei nuo Laisvės alėjos reikia pasiekti Ąžuolyną, visi ir lipa šiais laiptais. Galima būtų ir palei Parodos kalną eiti, bet ten automobilių srautas, didelis triukšmas. Tai ir lipame į parką kreivomis pakopomis. Buvau ant laiptų suklupusi, ranką susižalojau, bet tada buvo žiema, gal nepabarstė: viena pakopa slidi, kita ne. Dabar irgi nesuprasi, atrodo, visos pakopos skirtingos, nėra vientisumo. Turėklai taip pat surūdiję, net nemalonu jų laikytis“, – savo nuomonę išsakė Julija.

Byra: laiptų pakopos skirtingo aukščio ir nevienodos dangos, vietomis ištrupėjusios. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

„Kauno diena“ dar 2019 metais kėlė netvarkingų Vytauto parko laiptų problemą. Tuomet Kauno miesto savivaldybės atstovai žadėjo, kad laiptai bus tvarkomi kitais metais, tačiau iki šiol situacija mažai kuo pasikeitė.

Žadėta, kad laiptai bus tvarkomi pagal kitą projektą, nei rekonstruotas pats parkas.

Pakopos skirtingo aukščio, vienos dengtos plytelėmis, kitos – betonu.

„Dar viską reikės susižiūrėti su Kultūros paveldo departamentu, nes dalis laiptų gali būti paveldiniai. Ieškome būdų, kaip laiptus padaryti patogesnius neįgaliesiems ir tėvams su vaikų vežimėliais, tačiau koją kiša tai, kad šie laiptai labai statūs, todėl nežinia, ar pavyks viską pritaikyti“, – prieš kelerius metus dienraščiui komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Dabar Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis dienraščiui nurodė, kad per šiuos metus planuojama parengti techninį projektą. Tada esą ir turėtų paaiškėti tiksli suplanuotų darbų kaina.

„Esame numatę Vytauto parko laiptus remontuoti kapitališkai. Greta laiptų būtų tvarkomi takai, turėklai, atraminės sienutės, inžineriniai tinklai, apšvietimas. Čia planuojamas sprendinys, pagal kurį būtų galima laiptais varytis dviračius. Šią žiemą atlikome smulkius remonto darbus – tvarkėme pakopas“, – komentavo specialistas.

Belieka tikėtis, kad šį kartą pavyks parengti projektą ir pradėti kapitalinius laiptų remonto darbus, o ne vėl lopyti vis atsirandančias skyles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiti prioritetai...

kiti prioritetai... portretas
Caras neturi laiko laiptams - tvarkosi sklypus.

Kauniečiai

Kauniečiai  portretas
keli vatnikai išrinko anuka žaliakalni kuris nieko nedaro,,

Piktas

Piktas portretas
krabų lazdelės svarbiau. Laiptai palauks dar 20 metų
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių