„Šypsenos akademijoje“ – itin žemos dantų implantacijos kainos

  • Teksto dydis:

Pirmaujančioje Lietuvos odontologijos klinikoje „Šypsenos akademija“ dantų implantacija šiuo metu kainuoja pigiau nei įprastai. Implantacijos planas sudaromas individualiai, pacientai gali pasirinkti optimalų variantą. Svarbiausias patarimas – netekus danties ilgai nedelsti.

Atrodo kaip natūralūs

Vis daugiau žmonių į gydytojus odontologus kreipiasi dėl dantų implantacijos. Pasitaiko atvejų, kai implantas sriegiamas vietoje seniai prarasto danties. Tačiau specialistai pataria praradus dantį iš karto kreiptis į odontologijos kliniką. Tokiu atveju procedūra bus paprastesnė ir kainuos pigiau.

„Danties implantacija atliekama dėl įvairių priežasčių netekus nuosavo danties. Tai šiuolaikiškas danties atkūrimo būdas, leidžiantis išvengti gretimų sveikų dantų šlifavimo. Implantaciją rekomenduojama atlikti praradus dantį ilgai nelaukiant, nes ilgainiui prarasto danties srityje nyksta kietieji ir minkštieji audiniai. Dėl to vėliau gali prireikti papildomų procedūrų šiems audiniams atkurti“, – pastebėjo odontologijos klinikos „Šypsenos akademija“ veido ir žandikaulių chirurgas gydytojas odontologas Davidas Kasradzė.

Tai šiuolaikiškas danties atkūrimo būdas, leidžiantis išvengti gretimų sveikų dantų šlifavimo.

Dantų implantas – tai mažas titaninis varžtelis, sriegiamas į kaulą ir pakeičiantis trūkstamo danties šaknį. Ant implanto tvirtinamas danties protezas (dirbtinis dantis), dar vadinamas danties karūnėle arba vainikėliu. Implantuoti dantys atrodo ir funkcionuoja kaip natūralūs.

Implantacijos atveju „Šypsenos akademijos“ gydytojai su pacientu visada tiksliai aptaria, kas ir kaip bus atliekama: ar pacientui užteks tik implanto ir karūnėlės, ar reikės šalinti senas šaknis, o gal reikės pirmiausia priauginti dirbtinio kaulo, kad vėliau į jį būtų galima įsriegti implantą.

„Idealiu atveju, nuo to momento, kai įsriegiamas implantas, iki to, kai prie jo pritvirtinama nuolatinė karūnėlė, praeina 4–5 mėnesiai, pacientas klinikoje apsilanko 3–5 kartus. Jeigu nustatoma, kad žandikaulio kaulas aptirpęs ir bus reikalingos kaulo priauginimo procedūros (augmentacija), gydymas gali prailgėti iki 6–14 mėnesių, gali prireikti iki 7 vizitų į odontologijos kliniką“, – gydymo eigą ir trukmę aiškino D. Kasradzė.

Davidas Kasradzė

Implanto įsriegimas yra nedidelės apimties operacija: atliekamas nedidelis pjūvis dantenose, sriegiamas implantas. Dantenos aplink jį turi visiškai sugyti, implantas turi visiškai įsitvirtinti, tik tada galima planuoti viršutinės dalies, tai yra danties protezo (karūnėlės), dėjimą. „Šypsenos akademijoje“ naudojamos tik aukščiausios kokybės cirkonio keramikos karūnėlės, jų spalva idealiai priderinama prie gretimų paciento dantų spalvos. Jei pacientas planuoja dantis balinti, tai turėtų padaryti prieš užsakant karūnėlę.

Išsklaidė baimes

Kai kurie pacientai baiminasi, esą implantas iškris. Tačiau tyrimai rodo, kad implantai neprigyja labai retai – vos 1–2 proc. atvejų. Galimos to priežastys gali būti gretutinės ligos, uždegimai, vartojami vaistai. Didelės įtakos turi pooperacinė priežiūra, asmens burnos higiena, žalingi įpročiai. Neprigijus implantui iki protezavimo, jis perimplantuojamas.

Pasitaiko atvejų, kad atsilaisvina ant implanto pritvirtinta gijimo galvutė, formuojanti dantenas. Jei taip nutinka, ji pacientui skubiai pritvirtinama iš naujo.

Kita pasitaikanti pacientų baimė – esą įdėjus implantą ims gesti greta esantys dantys. D. Kasradzė išsklaidė ir šią nepagrįstą baimę.

„Kaip nuosavų dantų, taip ir danties implanto ir karūnėlės ilgaamžiškumui įtakos turi priežiūra. Gydytojas burnos higienistas apmoko, kaip prižiūrėti implantuotą dantį. Jei burnos higiena atliekama tinkamai, tikrai nėra ko baimintis. Tačiau reikia periodiškai lankytis profesionalios burnos higienos procedūrose, atvykti į profilaktines apžiūras“, – dantų priežiūros reikšmę pabrėžė gydytojas odontologas.

Jis taip pat užsiminė, kad implantuotų dantų priežiūra šiek tiek skiriasi nei tikrų: valant implantų tarpdančius negalima naudoti tarpdančių siūlų, tik tarpdančių šepetėlius.

Kas sudaro kainą?

Šiuo metu „Šypsenos akademijoje“ implantuoti dantis apsimoka – akcijos „Viskas įskaičiuota“ metu danties implantacija (naudojant „MegaGen“ implantus) ir protezavimas kainuoja tik 999 eurų. Į šią kainą įeina implantacija („MegaGen“ implantas, reikalingos medžiagos ir chirurginė procedūra), taip pat kontrolinis tyrimas prieš protezavimą, protezavimui reikalingos medžiagos: atspaudai, karūnėlė, atrama ir gijimo galvutė, vizitai ir gydytojų darbas.

Pacientui pasirinkus kitus implantus, kaina gali būti didesnė, nei nurodyta šioje akcijoje, tačiau nuolaidos šiuo metu taikomos visiems implantams. Be to, į kainą neįeina pirminė kompiuterinė tomografija, reikalinga sudaryti gydymo planą, ir danties šalinimas bei kaulo augmentacija – procedūros, skiriamos individualiai, jei to reikia.

„Būdami odontologijos lyderiais Lietuvoje, sulaukiame didelio pacientų srauto. Mūsų veido ir žandikaulių chirurgų užimtumas siekia mažiausiai 85 proc., kartais – net 100 proc. Turėdami daug pacientų, su pasaulinio lygio implantų gamintojais galime susiderėti palankias aukščiausios kokybės implantų kainas. Dėl to ir savo pacientams galime pasiūlyti žemas implantacijos kainas“, – atkreipė dėmesį „Šypsenos akademijos“ direktorė Gintarė Krikščiūnienė.

Ši odontologijos klinika visose šios srities paslaugų kategorijose gali pasiūlyti plačiausią pasirinkimą Lietuvoje. Tiek gydytojas, įvertinęs klinikinę situaciją, gali laisvai pasirinkti, kokios rūšies, savybių implanto reikia, tiek pacientas gali pasirinkti pigesnį ar brangesnį variantą. Lygiai taip pat gydytojas ir pacientas gali pasirinkti, kokios rūšies, savybių ir tipo danties protezo (karūnėlės) reikia. „Taigi, klinikinė situacija ir paciento pasirinkimas lemia galutinę kainą. Pacientai gali rinktis implantus, tačiau svarbu atkreipti dėmesį ir į gydytojų rekomendaciją individualiu atveju. Vis dėlto, nepriklausomai nuo to, koks implantas bus dedamas pacientui, jo implantacijos kaina, vertinant rinkos kainas Lietuvoje, „Šypsenos akademijoje“ bus pati palankiausia“, – tvirtino G. Krikščiūnienė.

Medikai įspėja: neturint visų dantų sutrinka kramtymo funkcija, atsiranda skrandžio ir virškinimo problemų, dantų dilimas dėl kitiems dantims perduoto krūvio, žandikaulio sąnario skausmai, gretimų dantų ir dantenų ligos, labiau tirpsta kaulas, sumažėja žmogaus pasitikėjimas savimi. Turint visus dantis žmogus ne tik gražiau atrodo – jo gyvenimas tampa komfortiškesnis, sveikata geresnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Skaitytojas

to  Skaitytojas portretas
va kada bedradaerbei nulūžo tas baltarusiškas, čia pas vietinius bekrapštant kažką padarė trišakiam nervui - tada turėjo reikalų gal už 4k kol susitvarkė, biuletenį vien daugiau kaip mėnesį. dabar nei tu ten nuvažiuosi nei ką į tą baltarusiją, o vietiniai nžn ar tokius implantus naudoja, ten gi galvutės mažos tiem titaniniam varžteliam, patį varžtelį iš kur gaut jei nuluž? (man buvo štrauman nulūžes, pakeitė per valandą), o jei nuluž vienasi iš tilto? turi gi gerą atsukt ir lūžusį pakeist. ne, nenoriu nei baltarusiškų nei turkiškų. o pas mus kainos aišku kosmosas, kaip beskaičiuoji vienas implantas grubiai 1000eu, ir nesvarbu ką jie čia straipsnyje buria

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
As uz tokios firmos implanta su karunele Baltarusijoje sumokejau 400 €

Ironijai

Ironijai  portretas
Ne santechnikas, o stalius. Tas virukas geras ir stalius ir stomotologas, geras darbininkas abi rankos teisingai isaugusios. Zmogus dienom mediena ruosdavo o vakarais namie dantukus lupdavo, dedavo ir gydydavo, pas ji pigiau, issinoketinai galima sutart… didele konkurencija suvalge vyruka, padare is jo aferista, gaila zmogaus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių