Kas galėtų paneigti, kad prancūzai yra tikri maisto gurmanai? Tikriausiai visi vienbalsiai galėtų ištarti, kad prancūzai – pasaulinės virtuvės karaliai, geriau už juos nieko nėra. Šios virtuvės gerbėjai nuo šiol savo skrandžius gali palepinti ir Kaune – restorane „Bajorkiemis city“.
Įgyvendinta svajonė
Nuo rugsėjo 17 dienos Kauno centre įsikūrusio restorano vyno salė virto maža prancūziška oaze. Kiekvieną dieną restorano svečius vilioja nuostabaus kvapo aromatai, prancūziška muzika, romantiška aplinka.
„Atidaryti prancūziškų patiekalų restoraną buvo sena savininko svajonė, kuri brendo metus. Mes didžiuojamės, kad restorano lankytojai galės paragauti ne tik tradicinių lietuviškų patiekalų, bet ir pasimėgauti išskirtinio skonio virtuve“, – sakė restorano „Bajorkiemis city“ vadovė Neringa Kanarskaitė.
Paragauti subtilaus skonio patiekalų galima ne visame restorane. Išskirtinis prancūziškas meniu skirtas tik vyno salės lankytojams. Restorano vadovai perspėja, jeigu svečiai užsinorės tradicinių lietuviškų patiekalų, tokių kaip cepelinų, turės persėsti pietauti į kitą salę.
Tarsi meno kūriniai
„Yra žmonių, kurie po smagaus vakaro teatre nori romantiškai praleisti vakarą, nori ramybės, ne skuboto aptarnavimo. Be to, nori kitokio maisto, kad galėtų ne tik pavalgyti, bet ir pasimėgauti patiekalais – šis meniu skirtas būtent jiems“, – pasakojo N.Kanarskaitė.
Prancūzų virtuvė skirta ne užkimšti skrandį, šiais patiekalais reikia mėgautis.
Išskirtinio skonio valgiai pasižymi ne tik įmantriu skoniu, bet ir itin griežta patiekalo patiekimo tvarka. Prancūziški patiekalai – tarsi meno kūriniai, į kuriuos neatsibosta žiūrėti.
„Mes norime lygiuotis į geriausius“, – patvirtino N.Kanarskaitė.
Atvertus valgiaraštį iš karto užburia patiekalų pavadinimai: ančių kepenėlių paštetas, menkių kepenėlių salotos, kepta anties krūtinėlė su levandų medaus ir kriaušių padažu, žvėrienos virtinukai su špinatų padažu, prancūziška „Marselio“ žuvienė, kreminė baravykų sriuba. Galima vardyti be sustojimo.
Vien pagalvojus apie šiuos patiekalus burnoje kaupiasi seilės, o kai paragauji – supranti, kodėl ši virtuvė yra tituluojama geriausia pasaulyje.
Austrės ir triufeliai
Prancūziška virtuvė pasižymi ir standartiškais patiekalais, be kurių neįsivaizduojamas nė vienas šios šalies patiekalų meniu.
„Vargu ar kur nors Kaune galite paragauti austrių. Mes būsime pirmieji, kurie galės savo svečius pavaišinti šiuo delikatesu“, – teigė N.Kanarskaitė.
Austrių sezonas kaip tik prasidėjo, todėl restorano vadovai kviečia būti pirmiesiems, kurie įvertins jų skonį.
N.Kanarskaitės teigimu, austrės bus atvežamos iš Prancūzijos. Dauguma kitų valgių atkeliauja iš svetur.
Prancūzų virtuvėje gausu patiekalų, kurių pagrindiniai ingredientai – jūros gėrybės, todėl naujajame meniu kiekvienas gurmanas ras tai, ko ieško: krevečių, midijų, kalmarų.
„Bajorkiemis city“ tapo pirmuoju restoranu Kaune, kuriame galima paragauti ir tikrų šokoladinių triufelių.
Kainos nesikandžioja
Restorano vadovė N.Kanarskaitė įsitikinus, kad prancūziškos virtuvės mėgėjai palankiai įvertins naująjį menium, o kainos nepasirodys didelės.
„Žinoma, kainos nėra tokios, kaip tradicinio mūsų restorano meniu, tačiau jos nėra didelės ir neturėtų išgąsdinti klientų. Juk produktai ir patiekalų kokybė yra visiškai kitokia“, – sakė N.Kanarskaitė.
Už patiekalų kokybę atsako vienintelis žmogus – virtuvės šefas. Paprastam mirtingajam prie patiekalo gaminimo proceso neleidžiama prisiliesti nė piršteliu. Todėl kiekvienas patiekalas, kuris patenka svečiams ant stalo, išsiskiria nepriekaištingu skoniu ir išvaizda.
Naujausi komentarai