Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis

Kas galėtų paneigti, kad prancūzai yra tikri maisto gurmanai? Tikriausiai visi vienbalsiai galėtų ištarti, kad prancūzai – pasaulinės virtuvės karaliai, geriau už juos nieko nėra. Šios virtuvės gerbėjai nuo šiol savo skrandžius gali palepinti ir Kaune – restorane „Bajorkiemis city“.

Įgyvendinta svajonė

Nuo rugsėjo 17 dienos Kauno centre įsikūrusio restorano vyno salė virto maža prancūziška oaze. Kiekvieną dieną restorano svečius vilioja nuostabaus kvapo aromatai, prancūziška muzika, romantiška aplinka.

„Atidaryti prancūziškų patiekalų restoraną buvo sena savininko svajonė, kuri brendo metus. Mes didžiuojamės, kad restorano lankytojai galės paragauti ne tik tradicinių lietuviškų patiekalų, bet ir pasimėgauti išskirtinio skonio virtuve“, – sakė restorano „Bajorkiemis city“ vadovė Neringa Kanarskaitė.

Paragauti subtilaus skonio patiekalų galima ne visame restorane. Išskirtinis prancūziškas meniu skirtas tik vyno salės lankytojams. Restorano vadovai perspėja, jeigu svečiai užsinorės tradicinių lietuviškų patiekalų, tokių kaip cepelinų, turės persėsti pietauti į kitą salę.

Tarsi meno kūriniai

„Yra žmonių, kurie po smagaus vakaro teatre nori romantiškai praleisti vakarą, nori ramybės, ne skuboto aptarnavimo. Be to, nori kitokio maisto, kad galėtų ne tik pavalgyti, bet ir pasimėgauti patiekalais – šis meniu skirtas būtent jiems“, – pasakojo N.Kanarskaitė.

Prancūzų virtuvė skirta ne užkimšti skrandį, šiais patiekalais reikia mėgautis.

Išskirtinio skonio valgiai pasižymi ne tik įmantriu skoniu, bet ir itin griežta patiekalo patiekimo tvarka. Prancūziški patiekalai – tarsi meno kūriniai, į kuriuos neatsibosta žiūrėti.

„Mes norime lygiuotis į geriausius“, – patvirtino N.Kanarskaitė.

Atvertus valgiaraštį iš karto užburia patiekalų pavadinimai: ančių kepenėlių paštetas, menkių kepenėlių salotos, kepta anties krūtinėlė su levandų medaus ir kriaušių padažu, žvėrienos virtinukai su špinatų padažu, prancūziška „Marselio“ žuvienė, kreminė baravykų sriuba. Galima vardyti be sustojimo.

Vien pagalvojus apie šiuos patiekalus burnoje kaupiasi seilės, o kai paragauji – supranti, kodėl ši virtuvė yra tituluojama geriausia pasaulyje.

Austrės ir triufeliai

Prancūziška virtuvė pasižymi ir standartiškais patiekalais, be kurių neįsivaizduojamas nė vienas šios šalies patiekalų meniu.

„Vargu ar kur nors Kaune galite paragauti austrių. Mes būsime pirmieji, kurie galės savo svečius pavaišinti šiuo delikatesu“, – teigė N.Kanarskaitė.

Austrių sezonas kaip tik prasidėjo, todėl restorano vadovai kviečia būti pirmiesiems, kurie įvertins jų skonį.

N.Kanarskaitės teigimu, austrės bus atvežamos iš Prancūzijos. Dauguma kitų valgių atkeliauja iš svetur.

Prancūzų virtuvėje gausu patiekalų, kurių pagrindiniai ingredientai – jūros gėrybės, todėl naujajame meniu kiekvienas gurmanas ras tai, ko ieško: krevečių, midijų, kalmarų.

„Bajorkiemis city“ tapo pirmuoju restoranu Kaune, kuriame galima paragauti ir tikrų šokoladinių triufelių.

Kainos nesikandžioja

Restorano vadovė N.Kanarskaitė įsitikinus, kad prancūziškos virtuvės mėgėjai palankiai įvertins naująjį menium, o kainos nepasirodys didelės.

„Žinoma, kainos nėra tokios, kaip tradicinio mūsų restorano meniu, tačiau jos nėra didelės ir neturėtų išgąsdinti klientų. Juk produktai ir patiekalų kokybė yra visiškai kitokia“, – sakė N.Kanarskaitė.

Už patiekalų kokybę atsako vienintelis žmogus – virtuvės šefas. Paprastam mirtingajam prie patiekalo gaminimo proceso neleidžiama prisiliesti nė piršteliu. Todėl kiekvienas patiekalas, kuris patenka svečiams ant stalo, išsiskiria nepriekaištingu skoniu ir išvaizda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Spalio 14 dieną, aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą, reikia atsikratyti visų partinių gaujų kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi. (2012 kovas)

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
Aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą reikia atsikratyti Lietuvą naikinančių partinių gaujų: - LSDP; - TS LKD; - “Tvarka ir teisingumas”; - Liberalų ir centro sąjungos; - Liberalų sąjūdžio; - lendančių į seimą svetimšalių “lenkų rinkiminės akcijos”, ruso Uspaskich “Darbo partijos” ir kitų tokių į juos panašių. Vienykimės ir padarykim taip, kad visiems laikams išnyktų šios partinės gaujos - Lietuvos žmonių kankintojai, Lietuvos niekintojai ir naikintojai.

Užsakytas straipsnis

Užsakytas straipsnis portretas
todėl kritiniai komentarai trinami
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių