Tradicinė „Sielų upė“ šiais metais – netradicinėje vietoje

  • Teksto dydis:

Septynioliktus metus iš eilės Visų Šventųjų dieną, saulei nusileidus iki pat vėlaus vakaro kauniečiai irsis sielų upe.

Vienas gražiausių rudens reginių, kuomet mieste sužibs tūkstančiai žvakių anapilin išėjusiųjų atminimui, „Sielų upė“, keičia savo tėkmę.

„Šiais metais ji drieksis Senamiesčiu link Kauno pilies ir kviečia prisijungti visus norinčius prasmingai praleisti rimties kupiną lapkričio 1-osios vakarą“, – rašoma Kauno savivaldybės socialiniame tinkle „Facebook“.

Akcijos sumanytojai ir įgyvendintojai Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) studentų atstovybės nariai įsitikinę, kad žmonėms, lapkričio 1-ąją neturintiems galimybės aplankyti artimųjų kapų, miesto centre liūliuojanti žvakelių upė – neįkainojama proga prisiminti brangiausius, Anapilin iškeliavusius žmones, o tuo pačiu atitrūkti nuo kasdienės rutinos ir pasisemti ramybės.

Kauniečiai ir miesto svečiai nuo 17 iki 22 val. kviečiami ne tik susilieti su sielų upe, bet ir uždegti žvakelę savo artimųjų ir pamirštų vėlių atminimui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

suprantu

suprantu portretas
Grazu, viskas OK, svarbu tik, kad rytoj tuos sloikelius nepamirstu ISRUSIUOTI i plastmases konteineri, nes tik dauni nerusiuoja.

AŠ  portretas
ką tik grįžau.Labai gražu.

KATALIKAS

KATALIKAS portretas
nu man tai primine tustibes upe nei pravazuoti nei praeiti atrodo kaledos o ne velines Susigrudo i senamiesti is savo kaimu I KAPINES EIKIT
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių