Tragedija Nemuno krantinėje: aplinkybės painesnės, nei atrodė

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai gavo pirmąsias ekspertų išvadas dėl tragedijos Nemuno krantinėje, kuomet į vandenį įkrito ir jau be gyvybės ženklų iš jo buvo ištrauktas kartu su transporto priemone nuo kelio nulėkęs dviratininkas. Atlikus palaikų skrodimą, konstatuota, kad šis 50-metis žuvo užspringęs vandeniu, t.y. atsidūrė jame dar būdamas gyvas.

Tačiau ši teismo medicinos ekspertų pažyma atsakė dar ne į visus su šiuo nemažą atgarsį sukėlusiu įvykiu susijusius klausimus. Nes apie nelaimę pranešęs asmuo teigė, kad žuvusysis jau buvo nukritęs nuo dviračio ir prieš atsiduriant vandenyje.

Tačiau pakilo ir vėl ėmė važiuoti. Tačiau, ir vėl vingiuodamas. Ir netrukus atsidūrė su visu dviračiu vandenyje.

Liudytojas, kurio akyse visa tai įvyko, teigė dar ketinęs pulti nelaimėliui į pagalbą. Tačiau, šis jau plūduriavo be gyvybės ženklų vandens paviršiuje.

Tęsiant po šios tragedijos pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl mirties priežasties nustatymo, dar laukiama specialisto išvadų, ar velioniui nebuvo sutrikusi sveikata dar prieš atsiduriant vandenyje? O gal savo žūties valandą šis netoli tragedijos vietos gyvenęs vasarį 50-ies sulaukęs asmuo buvo neblaivus? Be to, ar nukrisdamas pirmą kartą nuo dviračio, jis nepatyrė kažkokio lemtingo sužalojimo, galėjusio lemti tolesnę įvykių seką? Nors apžiūrint velionio palaikus, jokių išorinių sužalojimų nekonstatuota.

Kaip jau rašyta, specialiosioms tarnyboms apie šią pačiame Kauno centre - netoli „Žalgirio“ arenos įvykusią tragediją buvo pranešta kovo 24-ąją, po 14 val. Ugniagesiai gelbėtojai teigia, kad jiems atvykus nelaimėlis plūduriavo be sąmonės vandenyje apie trys metrai nuo kranto. Iškėlus jį, greitosios medikai konstatavo vyriškio mirtį.

Atitvarai šioje vietoje yra neišvengiami ir jie bus įrengti kaip įmanoma greičiau.

Portalas primena, kad netrukus prie upės miesto centre turėtų atsirasti atitvarai. Toks sprendimas priimtas jau minėtos tragiškos nelaimės. 

„Pirmiausia norime pareikšti užuojautą žuvusiojo artimiesiems“, –  kitą dieną po nelaimės kauno.diena.lt atsiųstame komentare rašė Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius, pabrėždamas, „kad ir kokios šio įvykio aplinkybės bebūtų, tokios nelaimės akivaizdoje visi pasiteisinimai netenka prasmės“.

„Sprendimas neįrengti atitvarų atnaujintoje krantinėje nusistovėjo remiantis kitų miestų patirtimis, – aiškino T. Jarusevičius. – Iki šiol nebuvo bendro sutarimo šiuo klausimu ir jis vis kėlė nemažai diskusijų visuomenėje. Buvo nemažai pasisakančių už atvirą krantinę, kokia ji ir buvo pirminiame etape, kuomet buvo suprojektuota ir įrengta. Anuomet jokių tvorelių taip pat nebuvo – jos pastatytos tik gerokai vėliau“.

T. Jarusevičius teigė, kad ši tragiška nelaimė sukrėtė. „Todėl ilgiau svarstyti nebegalima. Nedelsiant bus priimti sprendimai, nežiūrint jokių vertinimų iš šalies, kad pirmiausia būtų užtikrintas žmonių saugumas. Atitvarai šioje vietoje yra neišvengiami ir jie bus įrengti kaip įmanoma greičiau“, – rašė mero patarėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kam ir kas panaikino buvusius atitvarus? Antra, o del durniu, savizudziu, girtuokliu gal Nemuna i vamzdi ikisti? Turi buti gamtoje ir narutali atranka, nes be karo, maro perdaug pusprociu priviso...

Agnė

Agnė portretas
Būtini tie atitvarai, žioplas projektas

Onei kopeteliu.

Onei kopeteliu. portretas
Onei reikia kopeteliu i dangu.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių