Turizmas pakaunėje: vasara nesibaigia rugpjūtį

Savaitgaliais pakaunė primena didžiulį skruzdėlyną. Čia virte verda turistinis gyvenimas: rengiami pėsčiųjų žygiai, pedalus mina dviratininkai, pasyvesnio poilsio mėgėjai renkasi plaukti laivu ar mėgaujasi dvaro gyvenimu Raudondvaryje.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro (KRTVIC) direktorė Emilė Kaminskaitė-Sutkuvienė džiaugėsi, kad ypač pasiteisino sezono naujiena: iki šiol šeštadieniais ir sekmadieniais laivu "Kaunas–Vilkija–Kaunas" plaukė 1,5 tūkst. žmonių. "Ne mažiau populiarus ir keltas, dviratininkus perkeliantis iš Zapyškio į Kulautuvą, ir atvirkščiai. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio fiksuojami didžiuliai srautai, tai liudija, kad mažasis dviračių žiedas ir Kauno rajono savivaldybės sukurta infrastruktūra yra labai populiari", – sakė E.Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Pasak KRTVIC vadovės, pagyvėjimą jaučia ir Kačerginė, čia atsirado naujų maitinimo įstaigų, turistų srautų augimą pastebi ir vandenlenčių parkas "Dock7".

Tie patys ir nauji veidai

Pirmą kartą centro veiklos istorijoje šiemet kiekvieną paskutinį mėnesio šeštadienį pradėti organizuoti pėsčiųjų žygiai. Artimiausias vyks rugpjūčio 31 d., bus ilgiausias –16 km – ir vadinsis "Partizanų keliais".

"Turizmo sezonas pakaunėje nesibaigia rugpjūtį, rugsėjo viduryje startuos dar vienas žygeivio entuziasto Pauliaus Vilkevičiaus vadovaujamas pėsčiųjų žygis "Pagervinėkime", Ežerėlyje norintys galės atsisveikinti su išskristi besiruošiančiomis gervėmis. Mes Paulių vadiname miško žmogumi. Jis turi gausybę žinių ir geba jas įdomiai pateikti, puikiai pažįsta florą ir fauną. Kiekvienas jo organizuotas žygis unikalus, besiskiriantis įveikiamu atstumu ir sudėtingumu, turintis tematiką", – pasakojo E. Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Pirmasis šeštadieninis pėsčiųjų žygis buvo lengviausias, galbūt dėl to ir masiškiausias (sulaukta daugiau kaip 100 dalyvių, tarp jų takeliais su vaikučiu vežimėlyje sėkmingai žygiavo ir jauna mama), jis vyko Kačerginėje ir vadinosi "Miško pasaka". Birželį bebrų namų ieškota Kamšos draustinyje, o komandinė dvasia liepą ugdyta Ežerėlyje. Pėsčiųjų žygiuose dalyvauja ankstesniųjų žygeiviai, tačiau pastebima ir naujų veidų.

Emilė Kaminskaitė-Sutkuvienė

Masino apelsinų sriuba

Šiemet puoselėjama ir pernai atsiradusi gyvųjų šeštadienių tradicija Raudondvario dvare. Liepos pabaigoje atvykusieji galėjo susipažinti su dvaro istorija dalyvaudami teatralizuotoje ekskursijoje su grafiene Rozalija, o damos – pasipuošti specialiai įrengtoje Dvaro drabužinėje. "Emocijos buvo nepakartojamos, juk ne kasdien moterys gali pasijusti kito laikmečio poniomis", – šypsojosi KRTVIC vadovė.

Be Raudondvario, ypač populiarus yra Kadagių slėnis, Kauno marių regioninio parko objektai: Žiegždrių geologinis parkas, Dubravos rezervatinė apyrubė – visi jie apgulami savaitgaliais.

Kol mamos bruzdėjo drabužinėje, vaikučiai kūrybinėse dirbtuvėse dirbinosi karūnas, o vėliau visi norintys galėjo paplaukioti laiveliais Nevėžio upe. "Praėjusių metų patirtis parodė, kad tai smagi atrakcija net lyjant lietui", – patikino E.Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Paskutinį rugpjūčio šeštadienį, be jau aprašytų atrakcijų, buvo galima dalyvauti muilo gaminimo edukacijoje, o dvaro kuchmistras kvietė oranžerijoje paragauti grafo Tiškevičiaus apelsinų sriubos ir paskanauti pagal autentišką receptą pagamintų grafo Tiškevičiaus koldūnų. Prieplaukoje garavo ir kvapu masino gardi žuvienė.

"Ateityje dar labiau vystysime šį projektą, ypač artėjant šaltajam sezonui. Juolab kad apelsinų sriuba yra įtraukta į gastroliavimo leidinį", – sakė KRTVIC direktorė.

Dar viena atrakcija dviratininkams

KRTVIC jau dėlioja paskutinius projekto, kurį iš dalies finansuoja Kultūros paveldo departamentas, akcentus. Tai bus neprofesionalių dviratininkų komandų žaidimas "Įmink kultūros paveldo paslaptis". "Važiuojant jau išgarsėjusiu mažuoju pakaunės dviračių žiedu, reikės atlikti tam tikras užduotis ir iki nustatyto laiko atvykti į Raudondvario dvare esantį KRTVIC, kur vyks apdovanojimas. Jau registruojame komandas nuo 5 iki 20 žmonių. Tai bus dar viena smagi atrakcija, kuriai šiuo metu intensyviai ruošiamės. Tikimės, kad sulauksime nemažo susidomėjimo ir šis komandinis žaidimas gražiai įsipins į mūsų renginių pynę", – vylėsi centro vadovė.

E.Kaminskaitė-Sutkuvienė džiaugėsi žmonių aktyvumu dalyvaujant renginiuose: "Pastebėjome, kad sulaukiame vis daugiau užsienio turistų, ypač iš kaimyninės Latvijos. Esame tarpinė stotelė važiuojant panemunės keliu link Jurbarko ir Klaipėdos. Į Raudondvarį atvyksta nemažai vokiečių turistų šeimų su nameliais ant ratų. Be Raudondvario, ypač populiarus yra Kadagių slėnis, Kauno marių regioninio parko objektai: Žiegždrių geologinis parkas, Dubravos rezervatinė apyrubė – visi jie apgulami savaitgaliais."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas B

Raimondas B portretas
Žmonėms norintiems ramybės reikia gyventi gamtoje, o sutvarkyti miesteliai turi tarnauti žmonėms

Anonimas

Anonimas portretas
Raudondvaris gyvas, jei žmonės renkasi jį atvažiuoja, tik džiaugtis reikia

Kad jį perkūnas

Kad jį perkūnas portretas
Gyvenom ramiai, tai Makūnas pridarė jovalo aplink visą Raudondvarį, reiks jau nešdintis vėl tolyn link Lamankos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių