Pereiti į pagrindinį turinį

ŪBIG už arenos valdymą kasmet nori 3 mln. litų

2009-06-16 19:53
ŪBIG už arenos valdymą kasmet nori 3 mln. litų
ŪBIG už arenos valdymą kasmet nori 3 mln. litų / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Statomos Kauno arenos valdymo konkurso dalyvis atskleidė iki šiol slėptą dalį pasiūlymo. Paviešinti įsipareigojimai ir prašoma koncesijos suma - trys milijonai litų kasmet.

Kauno areną valdyti panoręs su „Kauno Žalgirio rėmėjas“ ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ konsorciumas atskleidė gaires, kuriomis vadovaudamasis žada valdyti areną 25 metus.

„Kauno Žalgirio rėmėją“ valdo ir asociaciją „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ remia Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG).

Dalyvio teigimu, jis į arenos infrastruktūrą ir būsimą remontą investuotų 46 mln. litų, dar penkis milijonus išleistų arenos reklamai ir populiarinimui ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Potencialus pramogų ir sporto rūmų valdytojas ambicingai žada, kad moderniausia Baltijos šalyse arena taps labiausiai Kauną garsinančiu objektu, kurį gausiai lankys turistai. Jame per pirmuosius veiklos metus įvyktų 119 renginių, o kitais valdymo metais - per 80.

Už arenos valdymą iš Kauno savivaldybės kasmet prašoma mokėti po tris milijonus litų. Savivaldybės atstovai „Kauno dienai“ jau yra sakę, kad galimo koncesininko prašoma suma jų negąsdina, bet nėra visiškai aišku, kas už ją bus gaunama.

Kai kurios antradienį paviešintos iškarpos iš Kauno pramogų ir sporto rūmų vizijos atrodo nelengvai įgyvendinamos. Pavyzdžiui, per pirmuosius veiklos metus arenoje tikimasi surengti Eurolygos finalo ketverto varžybas, NBA komandų turą Europoje „NBA Europe Live“, Madonnos pasaulinio turo koncertą.

Dalyvio atstovai atkerta, kad vizija - ne iš piršto laužta.

„Mes dirbame su labai rimtais konsultantais. Pavyzdžiui, su Madonnos koncertų turo organizatoriais jau sutarta, kad jei valdysime areną, ji Kaune koncertuos“, - tikino ŪBIG valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė. 

„Koncesijos suma gali sumažėti derybų metu, bet mes dabar nekalbame apie kainą, o apie tai, ką koncesininkas įsipareigoja“, - išgirdęs, kad konkurso dalyvis paviešino koncesijos mokesčio dydį, kalbėjo Kauno savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

Konkurso dalyvio finansinį pasiūlymą ir verslo planą svarstanti savivaldybės komisija konsorciumui praėjusį penktadienį išsiuntė laišką, kuriame prašo detalizuoti savo pasiūlymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų