Ukrainos karo pabėgėliams – beveik nemokamas Kauno viešasis transportas

Kauno miesto taryba pritarė, jog kitais metais Kauno viešuoju transportu beveik už dyką galės važinėti iš karo alinamos Ukrainos į Lietuvą pabėgę žmonės.

Miesto taryba vienbalsiai pritarė, kad 2023-aisiais metais atvykusiems užsieniečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl Rusijos vykdomų karinių veiksmų, pateikus išduotą Migracijos departamento registracijos kortelę arba 2023-aisiais metais išduotą galiojantį leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje dėl humanitarinių priežasčių ir užsienio valstybės išduotą asmens dokumentą, bus taikoma 99 proc. lengvata. Ji galios įsigijus terminuotą elektroninį bilietą važiuoti autobusais ir troleibusais 365 kalendorines dienas.

„LR transporto lengvatų įstatymas numato, kad savivaldybės savo nustatyta tvarka gali papildomai leisti įsigyti važiavimo vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais bilietą su nuolaida ir kitų kategorijų asmenims, taip pat įsigyti važiavimo bilietą su nuolaida tam tikromis savaitės dienomis ar paros valandomis. Su šia lengvata susijusias išlaidas Savivaldybė kompensuos iš savo biudžeto lėšų“, – dėstoma aiškinamajame rašte.

Šis sprendimas Ukrainos karo pabėgėliams padės sumažinti išlaidas ir taip prisidės prie pagalbos, kurią skiria miestas.

Nurodoma, kad įprastas metinis viešojo transporto bilietas kainuoja 275 eurus. Karo pabėgėliams pritaikius nuolaidą, metinis terminuotas bilietas kainuos 2,75 eurus. Dar 1,5 euro reikės sumokėti už elektroninę kortelę.

Šiuos bilietus užsieniečiams 2023 metais, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje, bus galima gauti atvykus į Kauno miesto viešojo transporto aptarnavimo centrą, adresu Laisvės al. 114, ir pateikus reikiamus dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių